E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOrtadoğu'daki çatışma ortamı altın fiyatlarına yansıdı---

Ortadoğu'daki çatışma ortamı altın fiyatlarına yansıdı

Ortadoğu'daki çatışma ortamı altın fiyatlarına yansıdı
02 Ekim 2024 - 06:54 borsagundem.com

Altın fiyatları, İran'ın İsrail'i vurduğu dakikalarda yüzde 1 değer kazanırken sonraki süreçte yatay seyretti

Altın, İsrail'in İran'ın füze saldırılarına misilleme yapma sözü vermesinin ardından genişleyen Orta Doğu çatışmasında atılabilecek olası adımları tartarken yatay seyrediyor.

Spot altın haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.657 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.920 TL seviyesine kadar yükseldi.

İsrail Başkanı Benjamin Netanyahu, İran’ın hareketini "büyük bir hata" olarak nitelendirdi ve İran'ın "bunun bedelini ödeyeceğine" yemin etti.

''İRAN'IN PETROL VARLIKLARI HEDEF ALINIRSA FİYATLAR TIRMANABİLİR''

Saxo Capital Markets Pte'de stratejist olan Charu Chanana, altının cazip bir koruma olmaya devam ettiğini sözlerine ekleyerek, "Piyasaların bundan sonra nasıl tepki vereceğini düşündüğümüzde, asıl endişemiz, özellikle İran'ın petrol varlıklarını hedef alınabilirse, bir tırmanış riski olacaktır." dedi.

Altın bu yıl yaklaşık yüzde 30 oranında yükseldi ve bu süreçte bir dizi rekor seviyeye ulaştı. Son kazanımlar, geçen ay 50 baz puanlık bir hareketle gevşeme döngüsünü başlatan Fed'in faiz oranlarını düşürme beklentisiyle körüklendi.

Orta Doğu'daki çatışmaların daha da tırmanmasıyla birlikte, işlemciler Cuma günü yayınlanacak olan ve Fed'in faiz indirimi hızına ilişkin fikir vermede önemli olabilecek son ABD istihdam raporunu izleyecekler.

New York borsası günü negatif tamamladıNew York borsası günü negatif tamamladı

 

Altın fiyatlarında son durumAltın fiyatlarında son durum

 

Powell'ın kobuşması sonrası altın fiyatları yeniden yatay seyirdePowell'ın kobuşması sonrası altın fiyatları yeniden yatay seyirde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)