E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOrtalığı karıştıran liste!---

Ortalığı karıştıran liste!

Ortalığı karıştıran liste!
29 Ekim 2012 - 08:44 borsagundem.com

HSBC Bank’ın İsviçre’deki şubelerinde hesapları oldukları iddiasıyla 2 bin 59 Yunanlının isimlerini yayınlayınca kıyamet koptu

HSBC Bank’ın İsviçre’deki şubelerinde hesapları oldukları iddiasıyla 2 bin 59 Yunanlının isimlerini yayınlayan “Hot Doc” dergisinin sahibi ünlü gazeteci Kostas Vaksevanis gözaltına alındı. Yunanistan’da “Lagarde listesi” olarak bilinen ve IMF Başkanı Christine Lagarde’nin Fransa Maliye Bakanı iken elde edip Yunan hükümetine gönderdiği ileri sürülen listede, biri hayatta olmayan üç eski siyasetçi, yayıncılar ve işadamları da bulunuyor. “Hot Doc” dergisinde yayınlanan listenin gerçek “Lagarde listesi” olup olmadığı henüz belli değil. Ayrıca, listedeki Yunanlıların HSBC’nin İsviçre’deki şubelerinde kaç paraları olduğu da yazılmıyor. Listede, yurtdışında okuyan öğrencilerin ve tedavi için İsviçre’ye giden hastaların da bulunması inandırıcılığı hakkında soru işaretleri yarattı. Listede yer alan Yunanlı işadamlarından bazılarının da “yurtdışında tek bir euro’muz yok” demeleri dikkat çekti. Bir diğer önemli nokta ise listedeki isimlerin bankada paralarının bulunmasının aynı zamanda vergi kaçakçılığı yaptıkları anlamına gelmemesi. Muhalefet partileri listenin eğer gerçek ise iki yıldır niye çekmecelerde bekletildiği ve neden gereken incelemelerin yapılmadığı konusunda hükümetin hesap vermesini istedi. Gazeteci Vaksevanis’in gözaltına alındıktan sonra sevkedildiği savcılıkta “kişilerin özeli ile ilgili gizlilik yasasını ihlal” suçlamasıyla tutuksuz yargılanması kararlaştırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)