E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOsmanlı Yatırım’dan yatırımcılar için 'çok ürün-tek işlem' platformu---

Osmanlı Yatırım’dan yatırımcılar için 'çok ürün-tek işlem' platformu

Osmanlı Yatırım’dan yatırımcılar için 'çok ürün-tek işlem' platformu
01 Kasım 2016 - 13:53 borsagundem.com

Sektörün öncü kurumlarından Osmanlı Yatırım Menkul Değerler, Matriks Trader’ın son versiyonu ‘yetenekli’ platformu ile yatırımcılar için yeni bir fırsat kapısı açtı

Yatırımcılara yönelik sınırsız hizmet parolasıyla sektörde ayrıcalıklı bir hava estiren Osmanlı Yatırım Menkul Değerler, müşterilerine yeni bir fırsat penceresi açtı. Borsadirekt.com’la piyasaları canlı izleme ve farklı yatırım araçlarını inceleme şansı sunan; kriterlere göre yatırımcıya seçim yapma imkanı tanıyan yatırım fonlarıyla bir adım öne çıkan Osmanlı Yatırım’ın yeni atağı da bomba gibi: Yatırımcılar için ‘çok ürün ve tek işlem platformu’. Platform hisse senedi, vadeli ve FX piyasalarına aynı anda erişim ve işlem yapma imkânı da sağlıyor.

“Osmanlı Yatırım’ın müşterileri, tek şifre ve tek uygulama ile geliştirilmiş FX işlem platformu Matriks Trader üzerinden tüm piyasaları canlı olarak izleyebiliyor” diye konuşan, sağlanan erişim kolaylığının altını da çizen Kurum yetkilileri, yeni uygulama için çarpıcı bilgiler verdi.

Öncelikle FX ve döviz piyasalarında işlem yapan müşteri sayısındaki hızlı artışa dikkat çeken Osmanlı Yatırım yetkilileri, hisse, viop ve FX piyasalarında anlık protföy kar/zarar bilgisini görmenin, grafik üzerinden alım satım emri göndermenin, emri takip etmenin keyfini yaşatacak ‘çok ürün / tek işlem’ patformu Matrix Trader’ın son versiyonu hakkında şunları anlattı:

KALDIRAÇLI YATIRIM ÜRÜNLERİNE BÜYÜK İLGİ

Global haber akışının etkisinin arttığı piyasalarda, yatırımcılar tarafından vadeli ve FX gibi kaldıraçlı yatırım ürünlerinin kullanımı da artarak devam ediyor..

Hisse senedi yatırımcısı, vadeli piyasalarda endeks kontratları ile kendilerini koruma altına alabiliyor veya piyasa trendini en yakın vadeli borsa endeks kontratı üzerine işlem yaparak takip edebiliyor. Ayrıca piyasa işlemcileri vadeli piyasalar ile piyasanın yükselişinden olduğu kadar düşüşünden de para kazanma imkânı yakalayabiliyorlar. Hisse senedi yatırımcılarının bir bölümü, hisse senedi yatırımı ile beraber vadeli işlemler gerçekleştiriyorlar.

Yine döviz piyasalarında, FX piyasalarında işlem yapan müşteri sayısı da hızla artıyor. Vadeli piyasaların döviz tarafında işlem yapan yatırımcılar, uluslararası döviz piyasalarını da takip ediyor ve USDTRY nin yanı sıra diğer ana para birimlerinde altın ya da petrol gibi değerli metal ya da emtialarda işlem yapabiliyorlar. Takasbank ve MKK tarafından açıklanan aylık istatistiki verilere göre, yılbaşından bu yana hisse senedi yatırımcı sayısı aynı düzeyde kalmasına rağmen fx ve emtia işlemleri yapılan kas hesap sayısında %29 civarında artış görülmektedir. Kas hesap sayısı kadar viop hesap sayısı olduğu da görülmektedir.

FX İŞLEM PLATFORMU MATRİKS TRADER UYGULAMASINA ENTEGRE EDİLDİ

Matriks, bireysel yatırımcıların artan ürün kullanımı ve ihtiyaçlarını göz önüne alarak masaüstü uygulamasını revize etti. Geliştirdiği FX işlem platformunu Matriks Trader uygulamasına entegre ederek yatırımcılar için hisse senedi, vadeli ve FX piyasalarına aynı anda erişim ve işlem yapma imkânı sağladı. Osmanlı Yatırım Menkul Değerler tarafından yaptırılan geliştirme ile Osmanlı Yatırım’ın müşterileri, tek şifre ve tek uygulama ile Matriks

Trader üzerinden tüm piyasaları canlı olarak izleme imkanına sahip olabiliyorlar. Matriks Trader’ın son versiyonu ile grafik üzerinden hisse, viop ve FX piyasalarında grafik üzerinden alım satım emri gönderebiliyor, yine grafik üzerinde emirlerini takip edebiliyor, doğru maliyetlerle anlık portföy, kâr/zarar bilgisi görüntüleyebiliyor, grafik üzerinden teknik analiz formüllerine bağlı emirleri çalıştırabiliyorlar.

Matriks Trader uygulamasının, FX piyasalarını da dahil etmesi ve kolay erişim sağlamasıyla kullanıcılara bir kapı daha açmış oluyor. Detaylı bilgi için Osmanlı Yatırım’ın web sitelerini inceleyebilir (www.osmanlifx.com , www.osmanlimenkul.com.tr), 444 1 730 çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)