E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtoda yeni yatırım fırsatı kovalıyor---

Otoda yeni yatırım fırsatı kovalıyor

Otoda yeni yatırım fırsatı kovalıyor
02 Mart 2011 - 01:55 borsagundem.com

Başkanı Mustafa Koç, Cenevre Fuarı’nda, otomotiv sektörüne dönük yeni yatırım hazırlıklarının sinyalini verdi

81’incisi düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’na çıkartma yapan Koç Holding, otomotivde yeni yatırım işareti verdi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’de hızla büyüyen otomotiv pazarının en az 3 yıl içinde 1 milyon adetlere çıkacağını belirterek, büyüyen bu pazara yönelik hazırlıklı olmak için çalışma yaptıklarını kaydetti. Koç, “1 milyonluk pazar için yeni yatırım fırsatlarını kovalıyoruz. Ortaklarımız Fiat ve Ford’la büyüyen talebi karşılamaya yönelik yeni stratejilerle ilgili görüşüyoruz. Yeni yatırım ve kapasite artışına yönelik önlem alıyoruz” dedi.

2011’de sorun olmaz

Koç, Türkiye’deki ekonomik gelişme ve otomotiv pazarındaki performansın Fiat ve Ford’un Türkiye’ye bakışını olumlu etkilediğini de vurguladı. Dünyada Kuzey Afrika’da ki gibi herhangi bir ekstrem olumsuz gelişme olmadığı taktirde Türk ekonomisinde sorun yaşanmayacağını söyleyen Koç, “2011’de ekonomiye ilişkin olumsuz tablo görmüyorum. Seçimler ve diğer iç gelişmeler ekonomiyi kesinlikle olumsuz etkilemez. Bu otomotivin büyümesini sağlar. Dolayısıyla 2011 yılında otomotiv pazarının 2010’un üstünde büyüyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Türk malı hırslandırdı

Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk malı yerli otomobil isteğine ilişkin, “Bu hem otomotiv kamuoyunda, hem otomotiv şirket yöneticileri katında hem yan sanayiciler katında görüşme ve arayış başlatan ve en azından da insanları ‘Biz daha ne yapabiliriz’ diye hırslandıran bir gündem yaratılmış oldu. Bundan dolayı ben Türkiye’deki toplam otomotiv işinin artacağına inanıyorum” dedi.

İstikbalde elektrik var

Turgay Durak, hükümetin elektrikli otomobillerin vergisine ilişkin aldığı kararın bir tercih olduğunu dile getirerek, “Hükümet, otomotiv işinde istikbalde elektrikli araçların yeri olacak diye bu günden elektrikli araçlara bir ilave teşvik vermek veya maliyetlerini azaltıyor. Bu da sektörün gelişmesi için çok önemli” diye konuştu.

Koç Ailesi Cenevre’de

KOÇ Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Bilgi İletişim Grubu Başkanı Ali Koç, Cenevre fuarını ziyaret edip, Fiat ve Ford standlarını dolaştı. Ayrıca Fiat’ın veliahtı John Elkann ve Fiat CEO’su Sergio Marchionne ile görüştüler. Bu görüşmeye, Koç Holding CEO’su Turgay Durak, Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Tofaş CEO’su Ali Pandır da katıldı.

Türkiye’de Nissan üretimi için inceleme yapıyoruz

TÜRKİYE, hem iç pazar hem üretim ve ihracatta büyüyen otomotiv pazarının meyvelerini toplamaya başladı. Cenevre Fuarı’nda görüştüğümüz Renault Euromed Başkanı Jacques Chauvet, Nissan’ın Türkiye’ye ilişkin planını teyit ederek, “Türkiye’de Nissan üretimi için etüt yapılıyor. Renault’da olduğu gibi Oyak’ı burada da ortak seçeriz” dedi.Türk otomotiv pazarının çok iyi olmaya devam edeceğini kaydeden Chauvet, 2010’da tarihi rekor kıran pazarın bu yılda 850-900 bin arasında olacağını tahmin ettiğini kaydetti. Rakip şirketlerin de aşağı yukarı böyle düşündüklerini kaydedehn Chauvet, “Hatta daha da iyimser olanlar var. ÖTV biraz inebilse hemen bu yıl bile 1 milyonluk pazarı görebiliriz” diye konuştu. Türkiye’nin Renault için dünyadaki taşıyıcı sütünlardan biri olduğunu kaydeden Chauvet, şöyle devam etti: “2010’da Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında 307 bin araç üreterek, rekor kırdık. 2011’de bu rekoru aşacağız. Türkiye’de bu yıl 8’inci modelimizi de üreteceğiz. Fluence’nin sportif versiyonu da Türkiye’de üretilecek. Bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak.”

Erdoğan’dan Ford Başkanı’na yeni yatırım çağrısı

CENEVRE Fuarı ile eş zamanlı başlayan Hanover’deki CeBIT Fuarı’nın açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ford Motor Company’nin CEO’su Allan Mullay ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’la görüştü. Erdoğan, Ford’u Türkiye’de daha fazla yatırım yapmaya davet ederek, Türkiye’nin son yıllardaki performansı hakkında bilgi verdi. Başbakan Erdoğan, otomotiv sektörünün başarılarını anlatırken, Ford Başkanı Mullay da Türkiye’de olmaktan duydukları memnuniyeti aktardı.

Bursa’da yılda 30 bin elektrikli oto üretiriz

JACQUES Chauvet, elektrikli araçlar konusunda şu açıklamayı yaptı: “Elektrikli otomobilde sübvansiyon gerekiyor. Bunun için Türkiye’de bu araçlara uygulanacak ÖTV oranlarını memnuniyetle karşıladık. Elektrikli araçların bir ülkede başarılı olması için iki faktör bulunuyor. Bunlardan birisi vergi indirimleri, diğeri de bu araçların kullanımı için altyapının sağlanması. Elektrikli araç, otomobil kullanmanın yeni bir biçimi olacağı için bunun belli bir süre içinde yavaş yavaş gelişeceğini tahmin ediyoruz. Türkiye’de otomobil kullananların da elektrikli araca olan taleplerinin yoğunlaşacağına inanıyoruz. Oyak Renault’nun Türkiye fabrikasında yılda 30 bin elektrikli araç üretebilecek kapasiteye sahibiz. İlk sıraya giren ülkeler, öncelikle teslimattan yararlanabilecekler. Fakat çok hızlı bir şekilde İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri veya diğer belediyelerinden de buna yönelik taleplerinin geleceğine inanıyoruz.”

Hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)