E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomatik vites aracı olanlar dikkat---

Otomatik vites aracı olanlar dikkat

Otomatik vites aracı olanlar dikkat
02 Nisan 2012 - 20:38 borsagundem.com

Otomatik vitese özel ehliyet geliyor. Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak

Otomatik vitese özel ehliyet geliyor. Yasa teklifini AK Parti hazırlayıp, Meclis Başkanlığı'na sundu.
Teklif, Trafik Kanunu'nda değişiklik içeriyor.
Teklife göre, Trafik Kanunu'nun 38'inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi olacak.
B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler; ama düz vites araç kullanamayacaklar. Düz vites kullanabilmek için yine B sınıfı ehliyet gerekecek.
Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntı yarattığı belirtildi.
Aynı zamanda hayatı boyunca otomatik vites kullanacak bir kişinin düz viteste eğitim almasının mantık açısından da doğru olmadığı vurgulandı. Bu nedenle sadece otomatik vites kullanacaklara özel bir ehliyetin verilebileceği tespiti yapıldı.
Teklifin ikinci maddesinde ise sürücü belgesinin sadece ilköğretim ya da ortaokul mezunu olanlara verilmesi şartına bir istisna getiriliyor.
İlk öğretimin kesintisiz 8 yıl olmasından önce yani 18 Ağustos 1997 öncesinde ilkokul diploması alanlara da ehliyet alabilme hakkı tanınıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YORUMCU03 Nisan 2012 11:40

    tek kelimeyle, SAÇMALIK...

  • mehmet03 Nisan 2012 03:19

    para toplamak ıcın yapılan bahane.bırılerını yıne zengın edecekler

  • Fısıltı gazetesi03 Nisan 2012 01:19

    Kesinlikle saçmalık , bu haberin doğruluk payı %1 bile denemez.Hükümetin vites kolu dışında efor sarfetmesi gereken çok şey var.

  • ahmet özen02 Nisan 2012 22:55

    hayret bir olay manuel vitesle arabayı kullanan zaten otomatik viteside kullanır ne alaka sürücü kursları borçtan zaten geberiyo 200tlye 250 tl ye ehliyet veriyorlar haksız rekabet almış yürümüş birde git otomatik vites araba al her birinin maliyeye sigortaya 100 bin tl den fazla borcu var ilkokullara yok dersaneler gibibunalrda güme gidecek galibaa..

  • xyz02 Nisan 2012 22:48

    kıldan tüyden düzenleme,trafiği nasıl çağdaş ülkeler düzeyine getiririz,can ve mal kayıplarına yolaçan,ülke ekonomisine yük olan kazaları nasıl edip,ne edip makul seviyelere çekilir konusuna zaman ve para harcansa daha doğru olur.

  • erkan02 Nisan 2012 22:26

    ne saçma yasa ya

  • mertturkol02 Nisan 2012 20:58

    otomatik araçlara ehliyet vereceklerine, motosiklet sürücülerine B sürücü belgesiyle kullanma olanağı versinler. Bence daha isabetli olurdu...