E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomobil devi son hamlesini yaptı---

Otomobil devi son hamlesini yaptı

Otomobil devi son hamlesini yaptı
07 Eylül 2011 - 14:22 borsagundem.com

Çalışanlarının ücretlerini ödeme zorluk çeken ve artan borç sorunuyla boğuşan İsveçli otomobil üreticisi Saab, iflas koruma başvurusunda bulundu

Daha önceki adı Spyker Cars olan sonra ismini Swedish Automobile olarak değiştiren Hollanda merkezli ana şirket, Saab ve iştiraklerinin gönüllü bir şekilde iflas koruma başvurusunda bulunduğunu belirtirken, Saab'ın İsveç dışındaki diğer iştiraklerinin bu başvurunun dışında tutulduğu da ifade edildi.
Şirket son zamanlarda, tedarikçilerine yedek parçalar için ödeme yapmakta zorlanırken, İsveç'teki bazı fabrikalarında üretimi durdurmak zorunda kalmıştı. Şirket, ülkedeki 3 bin 700 çalışanının maaşlarını da içinde olduğu likidite krizini bahane göstererek, bir kaç ay durdurmuştu.
ZAMAN KAZANACAĞIZ
Saab aynı zamanda, Çinli yatırımcı şirketler Zhejiang Youngman Lotus Automobile Co ve Pang Da Automobile adlı şirketlerden nakit desteği de almayı umut ediyordu ancak şirketlerin ödemeleri yetkililerden çıkması gereken izinlerin geçikmesi nedeniyle başka bir tarihe ertelendi.
Saab ve Swedish Automobile'ın CEO'su Victor Muller, gönüllü olarak böyle bir sürece girmelerinin kendilerini ekonomilerini toparlamaları için zaman kazandıracağını, böylece gerekli ödemelerin yapılabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)