E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomobil fiyatlarına zam geliyor---

Otomobil fiyatlarına zam geliyor

Otomobil fiyatlarına zam geliyor
08 Şubat 2011 - 08:45 borsagundem.com

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, euroda yıl başından bu yana görülen değer artışının otomotiv sektöründe fiyatlara yansıyacağını söyledi

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, euroda yıl başından bu yana görülen değer artışının otomotiv sektöründe fiyatlara yansıyacağını ancak rekabetin yoğun olması nedeniyle fiyatlardaki artış oranının eurodaki değerlenmenin altında kalacağını söyledi.
Aybar, Dacia’nın basın toplantısında gazetecilerin sorusu üzerine, “Fiyat zamları belli ölçüde yapılacak, bu kaçınılmaz. Rekabet öylesine yoğun ve güçlü ki zamlar euro’nun değer artışının gerektirdiği kadar yapılamayacak, bizler kendi içimizde bunları sübvanse edeceğiz. Ama belli oranda dayanılmaz ölçüye gelen fiyatlarda artış olacak” dedi.
Aybar, ocakta fiyatlarda küçük bir kıpırdanma olduğunu, şubatta da birkaç artış gördüklerini ancak artışların rekabet nedeniyle yüzde 1’ler yüzde 2’ler düzeyinde sınırlı kaldığını ekledi.
Makroekonomik istikrar ve güven ortamı devam ettiği sürece satışların olumlu etkilenmeye devam edeceğini söyleyen Aybar bu yıl olumsuz bir beklentileri bulunmadığını ifade etti. Yoğun alım potansiyeli ve genç nüfusun etkisiyle otoda talebin süreceğini söyleyen Aybar, makul düzeyde zamların satışlar üzerinde bir baskı oluşturmasını beklemediğini kaydetti.
Aybar, elektrikli araçların vergilendirmesinin tanım olarak kanuna girmesinin önemli olduğunu, Bakanlar Kurulu’nun çevreci araçları gözönünde bulundurarak bir vergilendirme yapacağına inandığını sözlerine ekledi. Dacia’nın faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Aybar, bu yıl Duster modeli ve LPG’li araçların desteğiyle geçen yıl yüzde 2.5 olan pazar payını yükseltmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)