E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomobile zam geliyor---

Otomobile zam geliyor

Otomobile zam geliyor
27 Aralık 2010 - 09:02 borsagundem.com

Otomotiv sektörünün genelde ocak ayına bıraktığı zamlar, son zamanlarda Euro'nun değer kazanmasıyla neredeyse kesinleşti

Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yeni yılda fiyatların yüzde 3-5 oranında artacağının sinyalini verdi. İndirimli kampanyalardan faydalanmak için son beş güne girilirken bu hafta sipariş verenlerin zamdan etkilenmeyeceği belirtildi.
2010 yılının bitmesine beş gün kala otomobil bayileri yoğun günler yaşıyor. Her yıl aralık ayında olduğu gibi şirketler için alınan araçların sayısı artarken, bireysel müşteriler yeni yıl zammına yakalanmamak için hızlı hareket ediyor.
Son iki haftada 1,94 TL seviyelerinden 2,04 liraya çıkan Euro'daki artışın da ocakta fiyatlara yansıtılma beklentisi var. Sektörün lider firmalarından Ford Otosan'ın Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, yılın son aylarında yoğun rekabet sebebiyle fiyatların enflasyon karşısında sabit tutulduğunu belirterek, "Genelde fiyat düzenlemesi ocak ayına bırakılır. Bu yıl ilaveten kurdaki yükseliş de eklendi. Tahmin ediyorum ocak ayında gelecek siparişler için fiyatlar artacaktır." dedi.
Özüner, zam oranına yönelik olarak da, "Önceki yıllara baktığımızda şirketlerin ocak ayına ortalama yüzde 3-5 zam oranlarıyla girdiğini görürsünüz." değerlendirmesini yaptı.
Özüner, bu ay bir şekilde siparişini veren müşterilere ocak-şubat ayında teslimat yapılsa da muhtemel fiyat artışlarının yansıtılmayacağını kaydetti.
Zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TUNC KARA27 Aralık 2010 09:12

    ya siz ne söylüyorsunuz euro ne zaman değerlendi bundan sekiz ay önce euro kaç liraydı otomobil fiyatı kaç liraydı önce onu kıyaslayın sonra zamdan bahsedin