E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomobili olanlar dikkat!---

Otomobili olanlar dikkat!

Otomobili olanlar dikkat!
17 Kasım 2011 - 19:43 borsagundem.com

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) pilot bölge olarak hizmete girdi

Geçen Mayıs ayında ilk adımı atılan ve pilot bölge olarak seçilen İzmir’deki otoyollarda kurulmaya başlanan Hızlı Geçiş Sistemi’nin hazırlıkları tamamlandı.
İzmir- Aydın Otoyolu Tahtalı girişinde düzenlenen törende sistem hakkında bilgi veren PTT Genel Müdürü Osman Tural, sistemin devreye girmesiyle KGS ve OGS’nin devreden çıktığını, yeni sistemin birkaç ay içerisinde yaygınlaştırılacağını söyledi.
HGS sayesinde otoyollardaki bekleme sürelerinin ve kuyrukların azalacağını dile getiren Tural, "Sistem taşınabilir kart ya da etiketli olarak devreye girecek. Artık ücretli karayollarında bizim sistemimiz geçerli olacak. Sistemimiz hem daha hızlı olacak hem de diğerlerinden ucuz olacak.
Araçlara dağıtılanlarda bir etiket gibi olacak ve sadece içerisinde bir çip bulunacak. Aracın tüm bilgileri de bu çipte yer alacak" dedi.
Çipin kullanıcılara maliyetinin sadece 5 TL olacağını da söyleyen Osman Tural, şöyle devam etti:
"OGS’de bu miktar 60 TL, arada 10 kattan fazla maliyet var. OGS aletlerinin üç yıl içerisinde değiştirilmesi gerekiyor. Bizim cihazların ömürleri ise, 10 yıl.
Bir başkasının etiketinin kullanılmasının önüne geçmek için de, etiket yapışkanlı olarak yaptık. Cama bir kez yapıştırıldıktan sonra çıkarılması oldukca güç oluyor. Aynı şekilde kartı yanında taşımak isteyenler için de kart sistemi var."
Osman Tural sistemin İzmir’de başladıktan sonra yıl sonuna kadar tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını, kartlara internet, cep telefonu, PTT şubeleri ile bankalar aracılığıyla yükleme yapılacağını, KGS’lerin ise bir yıl sonra kaldırılacağını dile getirdi.
Osman Tural, daha sonra yeni sistemin uygulandığı gişeleri de kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)