E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomotivde süper kampanyalar---

Otomotivde süper kampanyalar

Otomotivde süper kampanyalar
23 Şubat 2012 - 09:01 borsagundem.com

ÖTV, zamlar ve kötü hava şartlarıyla birlikte gerileyen araç satışları şimdi sıfır faizli krediler, uzun vade ve peşin alım indirimiyle destekleniyor

Ocakta otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34,2 düşerek 29.5 bin adede geriledi. ÖTV artışı, zamlar ve kötü hava şartlarıyla birlikte gerileyen araç satışları şimdi sıfır faizli cazip krediler , uzayan vadeler ve peşin alım indirimleriyle canlandırılıyor. Şubat ayı toplam satışlarının 40 binlere yaklaşması bekleniyor. Markalar sıfır faizli kampanyalara yöneliyor.
Özellikle kış şartlarında yüksek performans gösteren 4x4 ve SUV araçlar Türkiye’de ilgi görmeye devam ediyor. Ocakta satılan yaklaşık 21 bin otomobilin yüzde 10’unu SUV’lar oluşturdu. Ocakta en fazla satan SUV 405 adetle Dacia Duster olurken en fazla satan 4x4 SUV ise 262 adetle Chevrolet Captiva oldu. SUV araç satışlarının yüzde 70’ten fazlasını 2 çekerler oluşturuyor.
Renault ticari aracı ‘sıfırladı’
Renault, şubatta ticari modellerinde yüzde ‘sıfır’ faiz oranı sunuyor. Yeni Kangoo Mutix’te geçerli kampanyada 15 bin TL için 15 ay ‘yüzde 0 faiz’ fırsatı bulunuyor. Kredi için 15 ay, ayda 1.000TL kredi ödeniyor. Bunun yanı sıra Trafic ve Master için özel 24.000 TL, 24 ay ‘yüzde sıfır faiz’ de uygulanıyor.
Citroën’de peşin alan kazanacak
Citroën’in şubata özel kampanyası tüm modellerde 18 bin TL için 18 ay yüzde 0 faiz sunuyor. Binek modellerde peşin alımlarda 4 bin TL’ye, ticari modellerde ise 5 bin TL’ye varan indirimler tüketicilere veriliyor. Tüketiciler, Zenith camıyla segmentinin en geniş ve ferah görüş açısını sunan C3 modeline 2.250 TL ve 7 kişiye kadar oturma imkânı sunan C4 Picasso modeline 4.000 TL, stili ve sahip olduğu zarif dokunuşları ile dikkat çeken C5 modeline 2.000 TL ve C3 Picasso modeline 2.400 TL indirimle sahip olabiliyor.
Toyota ‘Avensis’te fırsat var
oyota fırsatları şubatta da devam ediyor. Toyota’nın otomatik CVT şanzımanlı 1.8 lt Avensis modeli 5.2 bin TL indirimle 67.4 bin TL’ye ay boyunca satılacak. Toyota Finans Sistemi’nin taksit seçenekleriyle de Avensis’e kampanya dahilinde 954 TL’den başlayan taksitler ile sahip olunabiliyor. Şubat kampanyasında, yüzde 1,14’ten başlayan faiz oranlarıyla 60 aya varan vade, ilk 4 ay taksit erteleme, balon ödeme ve vadeli takas gibi birçok fırsat sunuluyor. Toyota’da, ikinci el aracını satmak isteyenlere, eski araçlarına uygun fiyatı bulabilmek için 3 ay ek süre sağlayan ‘vadeli takas’ hizmeti sağlanıyor.
Ücretsiz check up
Öte yandan “Servis Günleri” kampanyasına da geçen marka model yılı gözetmeksizin tüm Toyota’lara avantaj sağlayacak. Kullanıcılar araçlarına fren sistemi, amortisör, aks körükleri, devir daim, V-kayışı, filtre aydınlatma ve sinyal sistemi, soğutma suyu, kalorifer ve silecek performansı kontrollerini içeren ücretsiz check-up yaptırabilecek. Periyodik bakım ve yağ değişimlerinde 1 lt orijinal motor yağı da hediye edilecek.
Lancia’da 36 ay vade var
Lancia Türkiye, 29 Şubat’a kadar 24.9 bin eurodan başlayan fiyatla yeni Delta modeli için kredi kampanyası düzenledi. Lancia Finans araç için aylık bin 500 TL’lik geri ödemelerle 36 ay vadeli ve % 0.85 faizli kredi kullanımı sağlıyor.
Ford alan 24 bin TL’ye sıfır faiz ödeyecek
Toplam otomotiv satışlarında 10 yıldır sektör lideri olan Ford ay boyunca sıfır faizle 20 aya varan kredi imkânı sunuyor. Fiesta’ya sahip olmak isteyenler, “Yüzde 0 faiz, yüzde 100 mutluluk” kampanyasıyla 18 bin TL’ye 18 ay taksit ve sıfır faiz avantajından yararlanabiliyorlar. Ford Focus, C-MAX, Mondeo, Kuga, S-MAX ve Galaxy modelleri ise 24 bin TL’ye 20 ay taksit ve sıfır faiz fırsatıyla Ford tutkunlarına ulaştırılıyor. Yeni Duratorq motoruyla yüzde 17’ye varan yakıt tasarrufu sağlayan Ford Transit’ler ve Transit Connect’ler 18 ay taksit, sıfır faiz oranı ve 18 bin TL’lik kredi desteğiyle satın alınabiliyor.Ford, kampanyalı kredi kullanmayı tercih etmeyen müşterilerine ise ilave indirim yaparak yüzde 5’e varan peşin alım desteği veriyor.
Peugeot crossover’ları artık daha ekonomik
Yeni Peugeot 508 ve yeni 308’den sonra, e-HDi teknolojisine sahip 308 ve 508 modelleri showrom’larda yerini aldı. e-HDi teknolojisi ile sunulan son nesil Stop & Start sistemi şehir içinde %15’e varan yakıt tasarrufu sağlayarak kullanım maliyetlerini düşürüyor. Bu sistem sayesinde 100 km’lik karma kullanımda 308 e-HDi 4,7 lt. ve 508 de 5,1 lt yakıt tüketiyor. Öte yandan marka şubatta Bipper Tepee Family modelinde 18 bin TL’ye 18 ay, Bipper Tepee modellerinde 10 bin TL’ye 12 ay, Partner Origin’de 15 bin TL’ye 12 ay %0 faiz sunuyor.
Opel Mokka geliyor
Opel’in yeni SUV-B’si Mokka, 3 motor seçeneği ile yıl sonunda pazarda olacak. Araç 1.4 140 Bg, 1.6 115 Bg ve 1.7 CDTI dizel motorlar ile 6 ileri manuel ve otomatik şanzıman tercih edilebilecek. Mokka önden çekişli veya 4 çeker versiyonlarıyla sunulacak.
4 çekerde 10 bin TL fiyat düştü
Simetrik sürekli dört çeker bir araç kullanmanın sağladığı sürüş konforunu kullanıcılarına yaşatmayı hedefleyen Subaru, Legacy, Forester ve Outback modellerine fırsatlar sundu. Kışın Subaru sahibi olmak isteyenler, peşin alımlarda 10 bin TL’ye varan indirimlerden yararlanabilecek. CVT şanzımanlı Outback Premium’a 10 bin TL’lik indirimle, i Forester ise 8 bin 250 TL indirim ile, şehir içinde ve otobanda rahatlıkla kullanılabilen Legacy modeli ise 7 bin 650 TL’lik indirimle satışa sunuluyor.
VW Amarok’a cazip faiz geldi
Volkswagen Ticari Araç şubatta Caddy, Transporter, Caravelle, Amarok ve Crafter modellerini avantajlı fiyatlarla satacak. Kampanya kapsamında VW Caddy’ler yüzde 4,2’lere varan indirimlerle alınırken markanın iddialı pick-up’ı Amarok’u almak isteyenlere yüzde 1,19’luk faiz oranı imkânı veriliyor.
MS, 2015’te 9 milyon janta çıkacak
CMS Jant 2011 yılında üretimde yüzde 48’lik artış elde etti. Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche başta olmak üzere otomotiv sektöründeki dünya devleriyle işbirliği içinde olan şirket, geçten yıl toplamda 5.5 milyon adetlik bir üretim gerçekleştirdi. Toplam üretiminin yüzde 86’sını ihraç eden CMS otomotivde 30’a yakın uluslararası markaya üretim yapıyor. Üçüncü fabrika yatırımı kararı alan CMS, 2012 yılında yaptığı toplam üretimin 600 bin adetlik bölümünü lüks otomobil üreticilerine sunacak. Yeni kapasitesiyle Avrupa’nın üçüncü büyüt jant üreticisi konumuna gelecek CMS, 2015 yılında 9 milyon adet jant üretmeyi planlıyor. İzmir’deki üçüncü üretim tesisi olarak kurulacak olan yeni yatırım için 60 milyon euro harcayan CMS, ciro ve üretim artışına ek olarak 500 kişilik bir istihdam sağlayacak. Yeni tesis 100 bin metrekare alana sahip.
Skoda’da indirim var
Skoda’nın ilgi gören modellerinden Fabia 29.9 bin, farklı tasarımı ile ticari amaç için de kullanıma uygun Roomster 32 bin, markanın en çok satan modeli olarak efsaneleşen Octavia ise 39.7 bin TL’den şubat boyunca satışa çıktı. SUV segmentindeki Yeti 45 bin TL , arkanın lüksü Superb ise 54. 5 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Aracını kredi ile almak isteyenler için Škoda finans işbirliği ile düzenlenen kampanya kapsamında, yüzde 1.02 sabit faiz oranları ile kredi kullanım imkânı sağlanıyor.
Fiat’tan yüzde 16’lık nakit avantajı
Hafif ticaride başarılı satışlar yapan marka binekteki performansı artırmak için harekete geçti
Fiat Türkiye, Koç Fiat Kredi desteğiyle 20 bin TL’lik krediyi % 0 faiz ve 20 ay vadeyle geri ödeme imkânı sağlayan kampanyasıyla şubat ayına girdi. Fiat Punto model ailesinin yanı sıra 95 Bg’lik dizel motorlu Fiat Linea ve Fiat Bravo modelleri için geçerli kredi kampanyasına ek olarak kredili alımlarda % 12, nakit alımlarda % 16’ya varan indirimler dikkat çekiyor. Şubat boyunca yeni Punto 31 bin TL, Linea 32.1 bin TL ve Bravo modelleriyse 38.3 bin TL’den başlayan satış fiyatlarıyla dikkat çekiyor.
Cayenne en iyi SUV
Alman OFF ROAD dergisinin 1982’den beri verdiği ödüllere rekor katılım oldu. 12 farklı kategorideki ödüller için derginin 57 bin okuyucusu oy kullandı. 143 modelin katıldığı yarışmada Porsche’nin lüks SUV’u Cayenne, segmentteki oyların yüzde 20’sini alarak yılın en iyi aracı seçildi.
Nissan Qashqai artık otomatik
Nissan, Micra, Note, Juke, Qashqai ve Qashqai+2’de yüzde sıfırdan başlayan kredi seçenekleri sunuyor. Şubat ayıyla birlikte satışa sunulan otomatik vites Qashqai modeli de kampanya dahiline alındı. Juke, Qashqai ve Qashqai+2’ nin tüm versiyonlarında 13 bin TL için 13 ay boyunca yüzde 0 faizli kredi, Micra ve Note’ un tüm versiyonlarında ise 10 bin liralık krediye 12 ay boyunca yüzde 0 faiz imkanı sunuluyor. Micra 30.7 bin TL, Juke 43.3 bin TL, otomatik vites Qashqai 61.4 bin 469 TL fiyata sahip.
E serisi 898 eurodan başlıyor
Mercedes-Benz Finansal Hizmetler’ in C 180 K 1.6 modele özel olarak 50 bin TL kredi için % 0 faizli kampanyasıyla müşteriler 15 ay boyunca üç ayda bir 10 bin TL ödeyerek C 180’e sahip olabilecek. Ayrıca E-Serisi’ne özel olarak euroda % 0,39 faiz oranı ve 898 eurodan başlayan aylık ödemeler ile sunduğu kampanya da devam edecek.
Audi ‘Q3’ ile kompakt SUV sınıfında
SUV modelleri Q7 ve Q5’le önemli satış başarası yapan Audi şimdi di kompakt SUV sınıfına girdi. Audi Q3 2 litrelik dizel motoruyla 100 km’de ortalama 6.9 lt harcıyor.
Audi, yeni Q3 modeliyle kompakt SUV sınıfa adım attı. İki dış paket seçeneğinin mevcut olduğu Q3’te ayrıca, dış tasarımda farklılık yaratmak isteyen müşteriler siyah, antrasit veya gövde rengi parçaları da ilave olarak alabiliyor. Aracın 460 litrelik bagajı, arka koltukların katlanmasıyla birlikte 1365 litreye çıkarılabiliyor. İlk planda, 2,0 TDI 177 hp quattro S Tronic seçeneğiyle satışa sunulan Q3, 55 bin 560 eurodan başlayan fiyatlarla alınabiliyor. 5 yolcunun tamamı için geniş bir alan sunan Q3, hem ergonomik özellikler hem de işçilik açısından yeni standartlar belirliyor. 380 Nm tork üreten motor aracı 8.2 saniyede 100 km/s hıza ulaştırıyor. Maksimum hızı 212 km/s, 100 km’de ortalama 5.9 lt yakıt tüketen bu dizel Q3’ün ortalama CO2 emisyonu ise 156 g/km. Öte yandan Q3 Almanya’nın en saygın otomotiv yayınlarından OFF ROAD dergisinin 30 yıldır düzenlenen ödüllerinde 5 SUV kategorisinde birinci oldu. A6 Allroad ise lüks crossover kategorisinde ikinci oldu. 57 bin okuyucunun oy kullandığı ödüllerde, 143 model 12 farklı kategoride yarıştı. Q3’ün bu ödüllere layık görülmesinin nedeni olarak da aracın gördüğü büyük ilgi, günlük kullanımdaki pratiklik, coupe görünümü ve yakıt tasarrufu gösterildi.
Seat’ten Ibiza ve Leon’a özel indirim
Doğuş Otomotiv–Seat, Ibiza ve Leon modellerinde özel indirimlerin olduğu kampanyasını devreye aldı. Kampanya süresince Seat Finans’tan ayda 499 TL ödeme seçeneğinin yer aldığı balon ödeme seçenekleri de sunuluyor. Türkiye’de 5 üyesi bulunan Ibiza’nın 1,4 lt 85 hp motora sahip Reference versiyonu 29.9 bin TL’den başlayan fiyatla alınabiliyor.2 bin 200 TL’ye varan indirim olanağı bulunan Leon’un 1,2 lt TSI 105 hp’lik motora sahip Style versiyonu da 40.9 bin TL’den fiyatlarla satışa sunuluyor. Seat Finans’tan kullanılan 24 bin 125 TL’lik kredi tutarına, 36 ay vadeli balon ödemelerle, 499 TL’den başlayan ödeme seçenekleri sunuluyor.
Hyundai’ye sadakat arttı
J.D. Power’ın müşteri sadakati araştırmasının sonuçları na göre Hyundai ABD’de birinci oldu. Hyundai mevcut müşterileri tarafından araç yenileme sürecinde yeniden tercih edilme oranını %64’e çıkardı.
Freemont’la Fiat 4 çekecek
Fiat Chrysler ortaklığının ilk meyvelerinden biri Freemont olacak. Aracın 2 versiyonu bulunacak.
Fiat Grubu’nun Chrysler Grubu’yla yaptığı ortaklığın simgesi haline gelen yeni modellerin Fiat markası açısından ilk meyvesini temsil eden Fiat Freemont’un 2012 yılının sonbahar aylarında ülkemizde de satışa sunulması planlanıyor. Dodge Journey modeli temel alınarak geliştirilen Fiat Freemont’un Avrupa’da yoğun bir talep görmeye başladığının altını çizen Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “Hem önden çekişli hem de 4X4 çekişli versiyonları bulunan Fiat Freemont’u 2012 yılının son çeyreğinde satışa sunmak için çalışıyoruz. Fiat Freemont, Türkiye pazarına hitap eden hem SUV hem MPV hatta station wagonları andıran ortak tasarım ve kullanım özellikleriyle öne çıkıyor. Fiat Türkiye olarak Freemont modelinde 170 HP’lik 2.0 litre turbo dizel motor seçeneğine ağırlık vereceğiz. 5 metreye yakın uzunluğu, 3 koltuk sırasında 7 kişiye varan oturma kapasitesi ile dikkat çeken Freemont’un önden çekişli versiyonları manuel şanzıman, 4X4 versiyonları ise otomatik şanzımanla tercih edilebiliyor. İlk olarak satışa sunulmasından bu yana İtalya pazarında 25 bin adetten fazla sipariş alan ve genel müşteri memnuniyeti açısından Fiat 500’den sonra en yüksek skoru alan Fiat Freemont ile yeni bir müşteri grubuna hitap edeceğimiz için heyecanlıyız” dedi.
Kia’nın SUV’u Sportage 59.8 bin TL’den başlıyor
Kia’nın SUV segementindeki iddialı modeli Sportage Şubat boyunca 59.8 bin TL’den başlıyor. Yeni Kia Sportage, Kia markasının tamamen yenilenen tasarım anlayışının en son temsilcisi olarak dikkat çekiyor. Sportage’da kullanılan Kia’nın GDI (benzinli doğrudan enjeksiyon) teknolojisine sahip 1.6 litrelik benzinli motoru, 4,850 devirde, maksimum 165 Nm tork ve 6,300 devirde, 135 ps maksimum güç üretiyor. 135 Bg güç üreten bu iddialı motorla birlikte GDI teknolojisi ilk kez bir Kia modelinde kullanılmış oldu. GDI teknolojisi, bir taraftan güç ve tork üretimini arttırırken diğer taraftan yakıt tüketimini ve emisyon seviyesini azaltıyor.
Ford’da artık KDV yok
Ford 2. el binek, hafif veya orta ticari araç alan müşteriler “2. Elde KDV Bizden” kampanyası ile periyodik bakım ve tüm mekanik onarımlarda geçerli KDV indirimi kazanıyor. Lastik ve aksesuvar alımlarında da geçerli olan bu kampanya kapsamında peşin fiyata taksit imkânı sunuluyor.
Alfa’larda taksit ve indirim bir arada
Alfa Romeo Türkiye şubat ayı kampanyasıyla kredili alım imkânı sunarken hem de stoklarla sınırlı sayıda modeller için peşin alım indirimi sunuyor. Giulietta dahil tüm Alfa Romeo modelleri için 45 bin TL için 36 ay vade ve % 0.85 faiz oranının sunulduğu kampanya ile aylık bin 500 TL’lik taksitlerle satın alma kolaylıkları sağlanıyor. Ayrıca 170 HP’lik Multiair motorlu Alfa Romeo Mito QV ve 200 HP’lik Alfa Romeo 159 1.8 TB modellerinde ise % 12’lik peşin indirimi fırsatı sunuluyor. Tüm modeller için ayrıca 3-48 ay vade aralığında özel kredi fırsatları sunan kampanya kapsamında Giulietta 23 bin eurodan başlıyor.
Opel’de 8.7 bin TL’lik avantaj var
Opel, 4.500 TL’den 8.750 TL’ye varan indirim kampanyasına başladı. Corsa ailesinin 1.2, 1.3 ve 1.4 motorlarında indirim 5 bin TL’ye varıyor. Essentia donanımlı 1.2i Twinport 30.1 bin TL, aynı donanımın easytronic şanzımanlı modeli de 32.3 bin TL’den sunuluyor. Yeni Astra HB ve ST’larda indirim 8.450 TL’yi buluyor. Buna göre yeni Astra HB Edition donanımlı 1.6 115 Bg indirimle 39.9 bin TL, Active Select özelliklisi de 6.750 TL indirimle 44.9 bin TL. Astra HB Classic 1.6i 115Bg p 5.3bin TL indirimle 35.9 bin TL’den sunuluyor.
4 çeker Tiguan’da euro sabitlendi
VW Binek Araç şubat ayında da kampanyalara devam ediyor. Euro ile satılan modellerde kur sabitleme yapan marka diğer modellere de avantaj sağladı
Volkswagen Binek Araç şubat süresince devam edecek kampanyasında avantajlı fiyat ve sabit kur fırsatını sunmaya devam ediyor. Spor model Scirocco ve SUV Tiguan’ın 1,4 lt 160 Bg 4 MOTION versiyonunda 1 Euro, 2,09 TL olarak sabitlenirken, CC, Golf R ve Yeni Tiguan modelinin diğer versiyonları için 1 Euro 2,19 TL olarak kalacak. Kampanya kapsamında, Golf ve Jetta modellerinin benzinli ve manuel şanzımanlı versiyonlarında yüzde 4, dizel ve manuel şanzımanlı versiyonlarında ise yüzde 2,5 oranında fiyat avantajı bulunuyor. Şubat boyunca Golf 1,6 102 Bg Trendline manuel 36 bin 900 TL’den, Jetta 1,2 TSI 105 Bg Trendline manuel 42 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunuluyor. Passat Variant’ın 1,4 lt TSI 122 Bg’lik motora sahip Comfortline donanımlı manuel şanzımanlı versiyonunun 3 bin TL fiyat avantajıyla satışa sunulduğu kampanyada Euro ile satılan modellerde de sabit kur avantajı devam ediyor. 5.5 litre yakıt tüketimiyle dünyanın en ekonomik SUV’larından biri olan Yeni Tiguan’da sunulan yorgunluk tespit sistemi ve dinamik uzun far asistanı gibi yeni sistemler daha güvenli bir yolculuk sunuyor.
BMW 3’ünü yeniledi
BMW CEO’su Norbert Reithofer tarafından sınıfının en sportif ve en yüksek sürüş zevki veren otomobili olarak tanımlanan yeni BMW 3 serisi Türkiye’de satışa sunuldu. 184 BG’lik yeni kasa 320 d’nin fiyatı 49. bin Euro’dan başlıyor. Tasarım hatlarındaki atletik oranlarla daha sportif bir görüntü kazanan Yeni BMW 3 Serisi, Sport, Modern ve Luxury olmak üzere 3 donanım paketiyle otomobil tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Yeni BMW 3 Serisi TwinPowerTurbo motor teknolojisi dinamik sürüş performansını yakıt verimliliğiyle birlikte sağlıyor. Tüm modellerde 6 ileri manuel şanzıman standartken, 8 vitesli otomatik şanzıman seçenek olarak sunuluyor. Artan boyutlarıyla geniş ve modern bir iç hacme kavuşan yeni 3 serisi sınıfının ötesindeki konfor standartlarını sportif sürüş deneyimiyle bir arada sunuyor. Renkli ‘head-up display’ ekran, çevre görüş kamerası, şerit ikaz sistemi, park yardım asistanı, sürüş modu, çevre görüş kamerası, internete girebilme özelliklerine sahip aracın 1.6 lt versiyonu önümüzdeki günlerde ithal edilecek.
Mazda’ya akıllı SUV geliyor
Mazda Motor Corporation, şehir içi veya yavaş ilerleyen trafiklerde sürücüye önden çarpmalardan kaçınma konusunda yardımcı olan Akıllı Şehiriçi Fren Desteği (SCBS) adı verilen gelişmiş güvenlik teknolojisini geliştirdi. SCBS yeni crossover CX-5’in orta ve yüksek donanımlarında standart olacak.
Lassa ,Competus ile 4x4’lerde lider oldu
Lassa, kış ve 4x4 lastiklerinde ürün yelpazesini gün geçtikçe arttırıyor. Pazar lideri marka lastik alan müşterilerine 24 saat yol yardımı hizmeti de veriyor.
Lassa kış lastikleri ürün gamının üyesi Competus Winter’da TÜV tescili ile 4x4 ve SUV araçlar için üretilen lastikler segmentinde liderliği hedefliyor. Lassa’nın 4x4 lastik ailesinden kış lastiği Competus Winter 7 derecenin altındaki özellikle sık yağmur ve karlı havalar başta olmak üzere tüm kış koşullarında 4x4 ve SUV araçların perforansını arttırıyor. Frenleme, ıslak yol tutuşu performansı ve sürüş rahatlığıyla dikkatleri üzerine çeken Lassa Competus Winter, TÜV SÜD tarafından yapılan rakip karşılaştırılması sonucunda ıslak ve kuru zeminlerde kısa frenleme mesafesi avantajında diğerlerine karşı önemli üstünlük gösterdi. Yetkililer kış lastiğinde tercih edilen ilk marka olan Lassa’nın ürün gamının genişlediğini belirterek, “Lassa bu kış tüketiciler tarafından en çok tercih edilen Snoways ile binek araçlar için, Competus Winter ile 4x4 ve SUV’ler için, çivi takılabilen yapıya sahip olan Iceways ile zorlu dağ yollarına çıkacak araçlar için, Wintus ve Snoways 2C ürünleri ile de hafif ticari araçlar için güvenli ve konforlu sürüş garantisi sunuyor” açıklamasını yaptılar..
Maserati 2014’te SUV’a dönüşecek
İlk olarak 2011 Frankurt Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Maserati’nin SUV segmentine girişini müjdeleyen Kubang konsepti 2013’te yollara çıkacak. Aracın seri üretim versiyonunun motorları İtalya’da Ferrari tarafından gerçekleştirilecek. Bu motorlar yeni 8-ileri otomatik şanzımanla donatılacak. Aracın süspansiyon, fren, direksiyon ve elektronik sistem gibi spesifik performans ayarlarına sahip bileşenleriyse İtalya’da Maserati mühendisleri tarafından geliştirilecek.
Mehmet Ali Kantarcı/Radikal

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)