E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtomotivin tadı yok---

Otomotivin tadı yok

Otomotivin tadı yok
24 Aralık 2011 - 13:27 borsagundem.com

ÖTV artışı ve Avrupa'daki kriz nedeniyle satışların düşmesinden endişe eden yetkili satıcılar, pazarın yüzde 10-15 daralacağını düşünüyor

2011 yılını satış rekoruyla tamamlamayı bekleyen otomotiv sektörü, 2012 yılı için hedef küçülttü. Önümüzdeki yıl hem ÖTV artışı, hem de Avrupa'daki krizin Türkiye'ye etkisi nedeniyle satışların düşmesinden endişe eden yetkili satıcılar, pazarın yüzde 10-15 oranında daralacağını düşünüyor.
Türkiye otomotiv pazarı bu yılın ilk yarısına çok hızlı başlarken, yılın ikinci yarısındaki gelişmeler nedeniyle ''el freni'' çekilse de toplam yıl satışlarında tüm zamanların rekoru ile tamamlamasına kesin gözüyle bakılıyor. 2012 yılında hiçbir yetkili satıcı 2012 yılında toplam satışların 2011 yılını geçmesini beklemiyor.
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER), üyeleriyle yaptığı, 2011 yılı ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği ve sektörün 2012 yılına ilişkin beklentilerini ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre, yetkili satıcılar, 2011 yılında kendilerini en çok zorlayan ekonomik gelişme olarak döviz kurlarındaki ani yükseliş ve düşüşleri gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)