E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivOtonuzun içinde huzur bulun!---

Otonuzun içinde huzur bulun!

Otonuzun içinde huzur bulun!
18 Mart 2012 - 07:59 borsagundem.com

"Yüksek benzin fiyatları karşısında araç içinde nasıl huzurlu olursunuz?” şeklindeki tavsiyeler artmaya başladı

İşte bu tavsiyelerden biri de, Ford’tan geldi. Evlerde ya da işyerlerinde uygulananan Feng-Shui felsefesinin, araç içinde de yapılabileceği yönünde sürücülere tavsiyeler veren Ford, bunun için uzmanların görüşlerine ve önerilerine de yer vermiş.
Önerilerde, bulunulan ortama uyum ve düzen getirilmesi için uygulanan Feng Shui ile, araçta da olumlu enerjilerin yakalanabileceği ve “bangua” adı verilen enerji haritasının bunda yardımcı olacağı belirtiliyor.
İşte, uzmanların ABD’li sürücülere verdikleri Feng Shui önerilerinden bazıları:
-  Feng Shui’nin bir numaralı düşmanı dağınıklıktır. “chi” yani enerjinin rahatça bulunduğunuz ortamda dolaşabilmesi için araç içindeki dağınıklığı ortadan kaldırın. Bunun için kullanmadığınız ya da fazlalık eşyaları aracın içinden çıkartın.
-  Şayet bir nesneyle iletişim kurarsanız, ona daha fazla dikkat edersiniz. Bunun için aracınıza isim verebilirsiniz. Araçta bazı özel plakalar bulundurmak ya da araca farklılık yaratacak bazı eklentiler yapmak, bu iletişimi artırabilir.
-  Aracın içine, iyi hissetmenize yardımcı olacak ve olumlu enerji katacak, duyularınızı harekete geçirecek bazı unsurlar koyabilirsiniz. Şayet bunların dikkatinizi dağıtacağını düşünürseniz, küçük çanlar asabilir, ya da aracın içinde rahatlatıcı kokuları olan bir losyon ya da hoş kokulu ıslak mendil bulundurabilirsiniz.
-  Feng Shui’de renk önemlidir. Aracınızı, kişiliğinizi dengeleyecek bir renkte seçmeye çalışın. Rahatlamak için siyah, canlı hissetmek için de kırmızı ya da yeşil tonlarını seçebilirsiniz. Aynı şekilde iç döşeme renkleri de duygularınızı farklı etkileyebilir.
-  Semboller ve küçük heykelcik ya da minik resimler Feng Shui’de önemlidir. Bunlar size güvenli kullanmanızı hatırpatır, stresinizi azaltmanıza yarodımcı olur. Bu saydıklarımız torpidoda bile olsa, sürücü onun varlığını her zaman hatırlayacaktır. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk18 Mart 2012 22:01

    Evet denedim. benzinden yüzde yüz tasarruf sağladım!! İnanmayın böyle safsatalara. Ben cebimden çıkan parayı bilirim.