E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOYAK, Avusturyalı şirketi satın aldı---

OYAK, Avusturyalı şirketi satın aldı

OYAK, Avusturyalı şirketi satın aldı
11 Kasım 2013 - 10:28 borsagundem.com

OYAK, Avusturya merkezli kimya şirketi Chemson AG'nin hisselerinin tamamını satın aldı

OYAK Grubu, PVC bazlı pencere ve yapı profilleri, boru, enjeksiyon ürünleri, kablo izolasyon ve yumuşak yüzey kaplamaları imalatında kullanılan polimer katkı maddeleri üreten Avusturya merkezli Chemson AG'nin hisselerinin tamamını aldı.

OYAK'tan yapılan açıklamada, grubun 2012 yılı sonunda aynı alanlarda faaliyet gösteren Akdeniz Kimya'yı da satın aldığı hatırlatılarak, "OYAK, Akdeniz Kimya ve Chemson AG şirketleri ile polimer katkı maddeleri arasında önemli bir yer tutan ve PVC mamul üretiminde vazgeçilmez unsur olan PVC stabilizatörleri alanında dünya lideri konumuna ulaşmıştır" denildi. Açıklamada, satın alma bedeline ilişkin bilgi yer almadı.

Avusturya'daki tesislerine ilaveten İngiltere, ABD, Brezilya, Çin ve Avustralya'da üretim tesisleri bulunan Chemson'un Almanya, Hollanda ve Singapur'da satış ofisleri bulunuyor. OYAK, halen otomotiv, demir çelik, çimento, enerji başta olmak üzere elindeki sanayi portföyü ve hizmet şirketleri ile 35 bin kişiye doğrudan istihdam sağlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • as11 Kasım 2013 17:18

    metin niye rahatsız oldun,sen de mi talip olmuştun o şirkete yoksa Oyak la ilgili bir derdin mi var?

  • XX11 Kasım 2013 16:32

    METİN BİLİP BİLMEDEN ÜFÜRMÜŞSÜN.SEN ŞİMDİ ASKERİN HER ŞEYİ BEDAVA DA DERSİN.BİRAZ EKMEK TÜKETİMİNİ AZALTALIM LÜTFEN.

  • soner11 Kasım 2013 15:23

    metin araştırmadan 1 tarafindan atma oyağa akp 50 kere müfettiş yollaı sonunda ne dediler türkiyeye oyak gibi şirketler lazım dediler.Ne vergiden muaf nede kolaylık sağlanıyor. muaf olsa (%18 ki yüksek) türkiyede ihale bırakmazlar.bende oyak ortağıyım bu arada yani askerim. Tek eksisi asteğmenlerden alınan aidatların geri verilmemesi bana kalırsa geri ödenmeli isteğenede ikinci ortaklık için fırsat tanınmalı

  • metin11 Kasım 2013 13:33

    NE DE OLSA YALAKA SİYASETCİLER VE DARBECİ ASKERLERİN ÜRÜNÜ ŞİRKET İMTİYAZLI VERGİ KOLAYLIĞI HATTA VERGİDEN MUAF AKP GEREĞİNİ YAP EMİ KARNINIZDAN KONUŞMAYIN EL KOYUN AKERLERİN ŞİRKETLERİNE

  • OYAK11 Kasım 2013 12:59

    O satınalma OYAK Bank'dı. Bu Oyak Holding'in satın alması.

  • OYAK11 Kasım 2013 12:41

    oyak bızım mı kı....bı zamanlar hollandalılarda oyakı satın almamışmıydı...