E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOynaklığın artması zayıf piyasada geçerli olmuyor---

Oynaklığın artması zayıf piyasada geçerli olmuyor

Oynaklığın artması zayıf piyasada geçerli olmuyor
09 Ekim 2020 - 08:55 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda volatil seyir devam ederken genel olarak risk iştahının korunduğu tema etrafında işlemlerin devam ettiğini söylemek yanlış olmayacaktır. Oynaklığın artması ise sadece zayıf piyasa performanslarında geçerli olmuyor. Primlenmelerin takip edildiği dönemler de kendi içerisinde sert yön arayışlarının takibine neden olduğundan takip ettiğimiz akışı bu kapsamda tanımlayabiliriz. Uzun bir aranın ardından tatilden dönen Çin hisse senedi piyasaları haftanın son iş gününde olumlu seyrederken, beklentilerden yüksek fixlenen yuan etkisini göz ardı etmemek gerek.

Türk lirası global Amerikan doları zayıflamasının takip edildiği ve ağırlıklı G-10 & EMFX para birimlerinin de katılım sağladığı ortamda son iki gün içerisinde olumsuz yönde ayrışma sergilemekte. 8
Ekim işlemlerinde kapanış -%0.75 düzeyinde olurken, BİST 100 endeksi ise -%0.17'lik performansı ile nispeten direnç gösterdi. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi +36bp ile %13.67'yi işaret ederken, 5y ülke risk primi ise 530bp sınırından kapanış gerçekleştirdi.

EMEA bölgesi endekslerinde kapanışların tamamı pozitif resim oluşumunu ifade ederken, genel olarak yakın dönem ortalamalarının üzerinde işlem hacimleri takip edildi. Euro Stoxx 50 %0.69, FTSE 100 %0.53, DAX %0.88 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %1.3 düzeyinde performans sergiledi.

Amerika kıtası işlemleri Avrupa'dan devralınan olumlu resmin birebir korunduğunu gösterdi. Majör ABD endekslerin tamamında primlenmeler takip edilirken, öne çıkan üye ise %0.80 ile S&P 500 endeksi oldu. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarının da eğilime katıldığı günde, Bovespa %2.51, Merval ise %1.66 performans sergiledi.

Asya'da yeni gün işlemleri tatilden dönüş yapan Çin'in ve offshore yuanın 18 ayında yükseğindeki performansı etrafında şekilleniyor. TSİ 08.17/ NKY 225 -%0.38, Hang Seng %0.11 ve CSI 300 %2.17 ile fiyatlanmakta.

CNH-CNY spreadi -8 pips seviyesinde oluşurken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması ise 6.7796 ile yuanda değer kazancını ifade etmekte.

TL’deki değer kaybı endeks üzerinde baskı yaratabilir

Borsanın güne alıcılı başlaması bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)