E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOyuncak ayı tuzağı!---

Oyuncak ayı tuzağı!

Oyuncak ayı tuzağı!
09 Nisan 2022 - 12:05 borsagundem.com

Rusya-Ukrayna savaşında 1,5 ay geride kalmışken, savaşın tüm acımasızlığına bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre Rus birlikleri Ukrayna'daki sivilleri öldürmek için oyuncak ayı kullanıyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin 45’inci gününde şok edici bir iddia ortaya atıldı.

Başkent Kiev’de görev yapan bir doktor olan Oleksandr Yatsyna, İngiliz The Times gazetesine, Rus birliklerin Ukraynalı çocukları hedef aldığını öne sürdü. Yatsyna, Putin’in birliklerinin Kiev’de çocukların oyuncak ayılarına bomba yerleştirdiğini öne sürdü. Bu sayede çocukları ve ailelerini hedef aldıklarını vurguladı.

Yatsyna, The Times’a verdiği demeçte, “Önce bombalardan kaynaklanan feci yaralar aldık, sonra ateş açıldı, ardından yollara saçılan mayınlar ama hepsinden kötüsü patlayıcılarla dolu doldurulmuş oyuncaklarla karşılaştık” dedi.

"Aileleri hedef alıyorlar" 

Ukraynalı doktor, bu durumun psikolojik savaş stratejisinin parçası olduğunu belirterek, bu durumun direnişin gücünü zayıflatabileceğini öne sürdü.

Yatsyna, “Bombalardan, füzelerden ve yollara saçılan mayınlardan dolayı ciddi kayıplar verdik. Ama hepsinden kötüsü patlayıcılarla doldurulmuş oyuncaklar’ dedi. Ukraynalı doktor, ‘Aileleri hedef alıyorlar. Hiç şüpheniz olmasın, Ruslar sivillerimizi ve çocuklarımızı öldürmeye kararlı.’ dedi.

Rusların, bu yöntemleri Ukraynalıların direncini kırmak ve onları korkutmak için uyguladığı öne sürülürken, Yatsyna, bu taktiğin işe yaramayacağını belirterek, “insanları korkutmaya çalıştıkça daha cesur oluyorlar.” dedi.

Mariupol’de doğumevi’ni hedef alan bombardımanın olaylara bakış açısını değiştirdiğini belirten Yatsyna, “Artık biliyorum ki hepimize saldıracaklar. Doktorlar ve kaçamayan savunmasız hastalar başlıca hedefleri haline geldi.” dedi.

Ukrayna'da Kramatorsk garı vuruldu:50 ölü

 

Ukrayna Rusya'nın kayıplarını açıkladı

 

BM: 4,3 milyonu aşkın kişi Ukrayna'yı terketti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)