E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖzel bir durum yok! Her şey normal---

Özel bir durum yok! Her şey normal

Özel bir durum yok! Her şey normal
31 Mayıs 2011 - 15:37 borsagundem.com

Emek Elektrik hisseleri uçurumdan aşağı sürüklenen 'teker'i patlamış arab gibi...

Emek Elektrik hisseleri bugün de yüzde 20 düşerek taban oldu. 4 ay gibi kısa bir sürede 0.85 liradan 2 lira seviyesine yükselen hisseler nisan ayı başında 1.20 lira seviyesine kadar düştü ardından yeniden 1.80 liranın üzerine düştü. Son iki günde ise yaşanan sert geri çekilme ile bugün hisseler 1.30 lira oldu. Şirket yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine zemin oluşturacak özel bir durumun olmadığını açıkladı. Yani her şey normal. Tek suçlu ise hisseleri yüksek fiyattan alan küçük yatırımcı. Çok kazanma hırsıyla borsadaki manipülatif hisselerin peşinden koşan birçok küçük yatırımcı şimdi ver yansın ediyor: "Niye bu hisseler bu kadar hızlı düşüyor."
"Neden bu hisseler 0.85 liradan 4 ayda 2 liraya yükseldi?" sorusuna yanıt bulmadan çok kazanma hırsıyla hisse alan yatırımcılar, şimdi "Neden düşüyor?" diye soruyor. Hisselerdeki fiyat hareketlerine tepki gösteren yatırımcılara karşı piyasada giderek ağırlık kazanan görüş ise şöyle: " Bizim yatırımcılarımız manipülatif hisselerin peşinden koştukça daha çok 'emek'ler heba olur... Bu hisselerin peşinden koşan yatırımcılar kaybetmeyi de göze almıştır!" 
Borsagundem.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • piyon05 Temmuz 2011 09:03

    özellikle bu yazıyı buldum. desa düştü emkelde düşütü iyice. emkelde napıcaz bilmiyorum. bu adamların tahtaları hep aynı sonla bitiyor. bu olayın lutfen uzerine gidin. çunku bu adamlar insanlara bilerek mal aldırıyorlar. sonra hiçbirşey olmamış gibi bizde zarar ettik diyorlar. birileri dur desin bu adamlara. zaten herkes tanıyor. isimlerini yazıyorlar.

  • ...29 Haziran 2011 12:33

    zorla aldırmıyorlar evt ama sağa sola 5 dediler. bak hala elimizde. zararımız çıkar diye bekledik. nerde 5 diyenler. eminim bir elleri yağda otekileri balda alem yapıyorlar alemm. bu adamları savunmayın bana. msn lerinden heryerde 5 diye yayın yapanlar nerdeeee. yeter ya canımızı okudular. o fevzi nin o turgutun yatcak yeri yok.

  • duyum02 Haziran 2011 16:42

    fevzi yine yusufla yasefe mal indirmiş diyorlar..

  • 01 Haziran 2011 10:58

    ah fevzi ahhh..

  • md31 Mayıs 2011 19:23

    siz piyasa yapmayı bilmiyorsanız biz napalım...kaybetme kardeşim...zorlamı borsaya alıyorlar sizi...

  • ist.31 Mayıs 2011 18:50

    bir ipte üç cambaz, ne beklenir başka?? hele yasef ve fevzi'nin ortak iş yaptığı tahta yüz güldürür mü hiç? fevzi yığdı gene millete..

  • hasan31 Mayıs 2011 18:13

    hadi emek öyle mgros gibi bir hissede 36 liralardan 20 liraya geldiyse imkb resmen kumarhane olmus ne diyelim

  • borsacı31 Mayıs 2011 17:50

    bu hissedeki oyuncuda, tüyo peşinde koşan gözünü zengin olma hırsı bürümüş kyda beter olsun. herkes layık olduğu gibi yaşar. kar-zarar göreceli kavramlardır. şimdiki zararlar ilerde kara dönüşebilir. zaman herşeyi değiştirir.

  • EAGLE31 Mayıs 2011 17:45

    Hissenin tarihçesini bilmeden yapılan alımlar maalesef hep yüksek zararlar doğuruyor, ancak ky zarar görüyor diyorlar ama ky niye incelemiyor kağıdı da hemen para kazanmak amacıyla yüksek seviyelerden alım yapıyor,bence Yarın 1 seans taban yiyip sonra kağıt ibreyi yukarı çevirecek, ky kaybederken çoğu yatırımcı yarın para kazanmak için pozisyon hazırlığında şu an bence, spk yada kimse kızmasın bu kadar sığ kağıtlar piyasada var ise mali gücü olan bu kağıtlarda pozisyon alıp istediğini yapar gayet mormal bir durumdur burası borsa sonuçta.

  • ky 31 Mayıs 2011 16:37

    yani çok doğru söylemişsiniz. 0,85 ten treni kaçırıp 2 den trene atlarsan kimseye kızamazsın. Malesef bunun gibi yüzlerce örnek var. Fakat biz millet olarak akıllanmıyoruz. Hatayı hep SPK ve şirket yöneticilerinde arıyoruz. En az onlar kadar bizde hatalıyız ne yedüğü belirsiz böyle sığ tahtalara yatırım yaparak.