E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖzel: İş Bankası için direneceğiz---

Özel: İş Bankası için direneceğiz

Özel: İş Bankası için direneceğiz
15 Şubat 2020 - 21:49 borsagundem.com

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Atatürk'ün vasiyetine göre, İş Bankası hisselerinin %28'inin CHP'nin kontrolüne bırakıldığını anımsatarak "Hukuk mücadelesini vereceğiz, Ata'mızın vasiyetine dokundurmayacağız, dokunanları da pişman edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Yaşam Merkezi'nde düzenlenen partisinin Burdur İl Başkanlığı 37. Olağan Kongresi'ne katılan Özel, burada yaptığı konuşmada, CHP'nin kongrelerinin huzur, barış ve kardeşlik içinde iktidar yürüyüşünün umudunu taşıyan gülen gözlerle yapıldığını söyledi.

CHP'ye karşı saldırıların ve kurulan kumpasların sonunun gelmediğini iddia eden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atatürk'ün vasiyetiyle CHP'ye emanet ettiği İş Bankası'ndaki hisselere saldırarak acaba 'CHP'nin yumuşak kalbi bu mudur? Nasırına basabilir miyiz? Dikkatini dağıtabilir miyiz?' diye bir saldırı gerçekleştirdiler. Burada ifade edelim ki onların yanıltmaya çalıştığı algının tam aksine CHP'nin bugün İş Bankası'ndan aldığı bir tek kör kuruş yoktur. Bundan önce de almamıştır. Vasiyete göre de bundan sonra da alması mümkün değildir. Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk öyle bir vasiyetname yazıp bırakmıştır ki vasiyetinde asalet, öngörü, geleceğe yönelik olarak hem kendi vicdanı hem de hepimizin vicdanına emanet edilen değerler vardır. Başka yerlere bırakabileceği halde İş Bankası'nın yüzde 28'lik hisselerini CHP'nin kontrolüne bırakmış ama oradan gelecek karı Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumuna bırakmıştır. Meclise getirirlerse Mecliste direneceğiz, sizlerden aldığımız güçle direneceğiz. Hukuk mücadelesini vereceğiz, Ata'mızın vasiyetine dokundurmayacağız, dokunanları da pişman edeceğiz."

CHP'nin iktidara halkın gerçek sorunlarını konuşarak adım adım yürüyeceğini dile getiren Özel, "Eğer 2023'teki seçimi gününde yaparlarsa 2023'ün haziranı, daha önce yaparlarsa başımızla beraber dünden hazırız. Halkın iktidarını hep beraber kurmak zorundayız." diye konuştu. 

'İlk genel seçimde iktidar Cumhuriyet Halk Partisi olacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da partilerinin öncülüğünde kurulan demokrasi ittifakıyla halkın iktidarını kuracaklarını ifade ederek "İlk genel seçimde iktidar Cumhuriyet Halk Partisi olacak. Çok şanslısınız, yerelde halkın iktidarında daha özgür nefes alıyorsunuz. Birinci dönemde Antalya'yı aldık. İkinci dönemde artık o rüzgarın Denizli'ye, benim ilime doğru eseceğine inanıyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

CHP Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan ise herkesin geleceğe umutla baktığını belirterek 28-29 Mart'ta yapacakları kurultayın Türkiye'nin geleceğine ve Cumhuriyetin 100. yılındaki aydınlık geleceğe yakılan en önemli meşale olduğunu kaydetti.

Kongrede tek aday gösterilen mevcut il başkanı İzzet Akbulut, yeniden CHP Burdur İl Başkanı seçildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (47)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akın16 Şubat 2020 18:23

    Bir partinin bankası nasıl olur?Dünyada başka bir örneği varmı?İş Bankası  ve iştirakleriTVF'ye devredilmelidir.Hiç kimse bu varlıkları kendi çıkarına kullanmamalıdır.Bu varlıklar Türk halkının menfaatine uygun şekilde kullanılmalıdır.

  • halk16 Şubat 2020 18:01

    sayın tayyib başkanım  sizleri destekliyoruz en dogrusunu yapıyorsunuz  senelerce banka yönetininde olan chpli yöneticilerin  neler yaptıgı ortaya cıkacak diye olabilir bu kadarcayıltı koprtıklarının nedeni bakacagiz gorecegiz vadandaş olarak  teşekkür ediyoruz başkan

  • halk16 Şubat 2020 17:55

    işbankası devletin bamkası placak işallah  millete hizmet edecek   yok oyle  partinin bankası  yöntimde bankada devlet tarafından olacak tayyib başkanın sonuna kadar haklı  partinin bankası olmazişten atılanlarada bu kadar itiraz etseydinizya insanları bu kışta işsiz bıraktınız kılınctaroglu

  • Misafir 16 Şubat 2020 17:36

    Büyük dolandiricilik, kurtuluş savaşına yardım için gelen paranın kullanılmayan kısmıyla işbankası kuruluyor, 3 banka 32 iştirak, hani siyasi partiler ticaret yapamazlardı, sizin işiniz gücünüz herseyiniz yalan chpliler.

  • ne verecen16 Şubat 2020 17:34

    siz gidin hdp konsere (6)  (6)  (6)  (6) ya tatil yada konser yaparsınız.birde seçim kaybedince adalet yurusu .hdp kollarına gidin ağlayın

  • Erkan Van. 16 Şubat 2020 17:18

    Tabi canım para çok büyük nereye gider bu paralar hiç merak ettinizmi. İnanın çok büyük paralar bu halkın paraları merak eden yokmu vicdanı olan araştırır ona göre karar verir.

  • ----------- ??????????-------------16 Şubat 2020 14:45

    ATATÜRK ün iş bankasındaki hissesini kendi parası ile almamıştır.hindistandan kurtuluş savaşı sırasında gelen 500 000 TL paranın kullanılmayan parası ile alınmış hissesi olup, bu para devletin ve halkındır.o zamanlar tek parti olduğu için böyle bir karar alınmış.sonra chp de ki asıl telaş iş bankasının 32 adet şirketinde kendi adamlarının rantlarının gideceği için büyük telaş başlamıştır.diğer partiler abd nin partisimi.bence hükümet bu konuda haklı fakat bu parayı öyle bir yerde kullanılmalıki  kimse karşı gelemesin.mesala TSK uçak tank vs.alınabilir.

  • İs bankası çalısanlarınındır16 Şubat 2020 16:32

    Ya sizin gibi arzalarla uğraşmak istemiyorumda insanı mecburen yorum yapmasına neden oluyorsunuz. İs bankasi zararmı ediyor hayır kimseyi mağdurmu ediyor hayır hem kendisi hem iştirakleri binlerce insanimiza istihdam sağlıyor. Hadi onların derdini anlıyoruz da ulan size ne oluyor.

  • Gökhan GönlüGüzel16 Şubat 2020 14:23

    chp yıllarca iş bankasının başına bela olmuştur.iş bankası 1990 yıllarda atılım yapamadığı için garanti bankası akbank ve yapı ve kredi bankaları iş bankasını solladılar.iş bankasının zamanında sanayi ye yatırım yamamış olsa idi durumu pek de iç acıcı olmayabilir idi.hiç bir vizyonu ve projesi olmayan chp ancak bunlar beklenir.iş bankası sizden kurtulur ise çok çok ileri gider.hükümetin banka ile sorunu yoktur.chp nin rant üzerinde oturması ile sorunu var.bununda hal olcağını düşünmekteyim.zaten RTE bu hisseleri makul fiyattan bankaya devir edeceklerini söylemektedir.

  • Nedim16 Şubat 2020 13:25

    Fetocular için direnirler, kedi köpek için  direnirler,  kendilerinin olmayan İş bankası için direnirler.  Ne yazık ki  İnsanlık suçunun işlendiği açık bir soykırım olarak görülen Myanmar Arakan Müslümanları,  Suriye de yapılan katliamlar için zerre kadar sesini  çıkarmazlar!  Tam tersi ''yav sen  Esad la niye görüşmüyorsun ki kabahat sende'' diye pişkin pişkin sırıtırlar!  

  • yılmaz doğan16 Şubat 2020 12:29

    bence kızılay devredilsin.

  • KEREM KIRBIZLI16 Şubat 2020 14:20

    chp yemi devir etsinler yok yok hdp diyorsun galiba.yok yok sana devir etsinler olsun bitsin.

  • KASIM KIRBAŞLI16 Şubat 2020 11:47

    Benim anlamadığım sanki chp sütten çıkmış ak kaşık gibi.teröristleri destekleyen ve ülkemizi parçalayarak kürdistan devleti kurmak isteyen bir parti ile ittiifak yapan bir partiye destek verenlerin büyük bir rant üzerinde oturması yanlıştır.diğer partiler Abd nin partisimi o zaman hepsi birden bu hisseleri kontrol etsinler.ya da tamamen iş bankası yönetime verilsin veya tamamen devir edilsin bu paraya da dokunulmayıp ATATÜRK ün amaçları dahilinde kullanılsın.

  • ----------- ??????????-------------16 Şubat 2020 11:29

    chp imiş.sen gid ülkemizi parçalalıp ikiye kürdistan kurmak isteyen hdp ile el ele kol kola yürüyüp ve ittifak nasıl yapar ve ulu önder ATATÜRK e nasıl ihanet edersin.ATATÜR böyle bir chp ye kontrol etsin dememiştir.

  • Anti makarnacı16 Şubat 2020 12:36

    O değilde istanbulu sizden nasıl aldık laaa

  • Ataist16 Şubat 2020 11:21

    Ata bize nefes verdi, hayat verdi. O yüzden ölene kadar partisine kulluk edecezzz;)

  • Burası çokomelli16 Şubat 2020 10:33

    İdlip, suriye, suriyeli göçü, libya hafter, mısır sisi ,ırakla krize sebeb olan terör destekçisi tarık aziz, kanal istanbul ,kazık fiyatlara mal olan köprü tünel ve havalimanları ,fahiş fiyat odediğimiz doğalgaz elektrik ,izlemediğimiz a haber tarzı kanallar , patlamaya hazır dolar, abd ve rusya ile devamlı krizler,hergün bir gerginlik ve endişe, böyle çok mutluyeeehhh ,chp olmasa ne iyi olurdu hatta dünyada bizden başka kimse olmasın farklı hiçbir şey olmasın .

  • Burası çokomelli16 Şubat 2020 12:46

    Yazdıklarımı editör yayınlamadi ama bu haklı olmadığım anlamına gelmez sadece senin güçlüden yana benim ise doğrudan yana olduğum gösterir. Senin ve senin gibilerinin dikkatine

  • mantık16 Şubat 2020 12:26

    ...k kafalı olunca başka türlü düşünme şansın yok tabi!

  • ______,______16 Şubat 2020 11:49

    ne yapacaklardı onlar katliam yapısın sen de burada refah içinde yaşa emi.aynı şey senin başına gelse ne yapacaktın.sen amma gaddar biri imişin.sonra oradaki bir çok Türk boylarından insanlar var onları ölümemi terk etse idik.sen diyorsun ki rusya abd ingiltere fransa tüm kafir ülkeler girsin müslüman ülkeleri yok etsinler sıra bize gelsin diyorsun aynın chp zihniyetindesin.oradan da bize satılmış pkk ypg liler gelsin her gün 100 vatandaşımızı öldürsünler.yuh sana ve senin gibilere.

  • vdt16 Şubat 2020 10:23

    biraz önce chp kontrolündeki hisseler devredilmelidir. Kıyakçıların bunları hiç gündeme getirmediği gözden kaçmalıdır. AKP ye böyle bir servet bırakılsa, vay haline...

  • emekli16 Şubat 2020 09:16

    Diren baba nın mirası,Boş konuşan vekil.

  • Vatanım16 Şubat 2020 08:26

    Vallahı iyi götürdünüz iş bankasını ama reis size yedirmez çünkü 84 milyonun bankası ve parası CHP bu bankayı kurmadaki bankayı kuran parasını sermaye koyan TC vatandaşın ey uyanıklar ve zalimler bu kadar kul HAKKI yediniz Hale’de gene yiyeceğiz diyorsunuz utanmaz vatan hainleri

  • mustafa16 Şubat 2020 02:44

    diren bakalımda sağdan soldan yardım olarak gelen para atatürkğn kişisel servetimi oluyor mdmur maaşı alsın paranın kaynağı ne nasıl sahip olsun.Babasının malı gibi partiye ortaklık vermiş partinin bankayla alakası ne baştan saçma

  • TANTUKİ16 Şubat 2020 01:23

    iş bankası hisseleri ya hazineye devrolur yada geliri tüm diğer bankalara eşit dağıtılrı. geçecen o chp bağış hikayesini. o sayede partide kalan kalana. bu gelir bi kesilsin bakalım kaç yıl ayakta duracak parti amblemi, yani asıl sevgiyi görmüş olcaz tabi içind ekalan olursa..

  • Ziya16 Şubat 2020 01:09

    Tabi canım diren!  Bu kadar direndiğine göre  bunca sene malum payınızı nerelere harcadınız o nu da öğreneceğiz yakında!  Sen yine direnmeye devam et.

  • Nihat16 Şubat 2020 01:06

    Chp İş bankasından yararlanmıyor diyen halt etmiş! TDK ve TTK  ile niye mahkemelik oldu?  Bankanın verdiği % 28 paya karşılık gelen temettüler nereye gitmiş şimdiye kadar? Bu arada chp nin yönetim kuruluna atadığı 4  üye bunların liyakata  ne kadar dikkat ettiğini de anlatıyor yerseniz.  

  • A. A.16 Şubat 2020 01:03

    İş Bankası milletin parasıyla kurulmuştur. Milletin olmalıdır. Bir partinin bankası olamaz. Bu kadar açık ve net. Bunun savunulacak bir tarafı yoktur. Aykırı yorum yapan arkadaşlar, eğer bu bankanın hisseleri Ak Parti'nin olsaydı eminim tam aksine yorumlar yapacaklardı.

  • Aa16 Şubat 2020 11:28

    AKP de banka açsın, elini tutanmı var. Başında i. Melih otursun.

  • ZIR ZOP HERİF15 Şubat 2020 23:38

    işbankasının chp ye ayırdığı pay %28 den  arttırılıp %82 yapılması chpli yiğit yurttaşları başta devrimci lider sayın kılıçdaroğlunu ziyadesiyle memnun edecektir.CHP den bu yönde mecliste kanun teklifi vermesini bekliyoruz.HERŞEY ÇOK  MÜKEMMEL OLUCAK.

  • Nedim16 Şubat 2020 01:25

    Tamam lan emrin olur!   Seni de yönetim kuruluna atayalım sen de  5. üyesi olursun!  % 3 hisse de benden böylece % 35 e de çıkar!  Daha da mükemmel olur böylece!  kusura kalma büyük harf ile yazmayı unuttum (mükemmeli)  Böyle zeki elemanları her yerde bulamayız!  Bunda potansiyel var değerlendirmek lazım! :D  :D  :D  :D  :D 

  • mantık16 Şubat 2020 01:18

    Bunların mükemmellik ve güzellik anlayışının ne olduğunu anlamayan var mı?  Denizlere lağım akıtmak sonra suçu başka taraflara atmak!  Seçim öncesi ne dediyse tamamen tersini yapmak.  Türk devletine meydan okuyan mihrakların sırtını sıvazlamak!   Milyonlarca aç ve sefil insanların oradan oraya göç ettirilmesine sesini çıkarmak yerine Türk hükümetine  bu insanlara sahip çıktığı için yerden yere vurmak. Bunların mükemmelik anlayışı  Türkiye cumhuriyeti hükümetine ve insanlarına kin tutmak ile ilgilidir. 

  • Numan15 Şubat 2020 23:19

    Ne oldu sizdemi payını alacaksınız yalakalar kamu bankaları Arpalık bunuda onlara cevirecekler sizin karınız ne bu işten bırakın sağlam bir banka olsun kalsın yarın lazım olur

  • Çakır15 Şubat 2020 23:13

    CHP gazına geliyorsunuz hak vur hukuk var adalet yerini er yada geç bulacaktır ak partiye attığınız çamurları size atılsa idi ikdidar siz olsaydınız idam cezası verirdiniz Katarlılari sakız ettiniz ağzınıza algı üstüne algı yeterince kabak tadı verdiniz baydiniz artık ak parti iyi işler yaptıkça saldiriyorsunuz kronik yorgunluk sendromu ikdidarsizlik kimyanizi bozmuş 2023 te ikdidar akp

  • Alı15 Şubat 2020 23:12

    Chp nin ataturk le hangi bagı kaldı ataturk hısselerı de hazıneye gecmesı gerekir vasiyeti yerine getirmedı ataturk un manevi kızı erdogan a mektup yazdı simdi mahkemelik oldu chp 1 milyar eksik ödeme yapıldığı mahkemece tesbit edildi ataturk un kurucu hisselerine 1991 yılında sınırlama getirdi chp de buna ses cıkarmadı herseyı anayasa mahkemesine goturen chp neden sesiz kaldı Simdi cıkmıs direneceğiz diyor ataturk vasiyetin de asagıdakı sartlara uygulanması karsılıgında chp ye terk ederim demıs yani vasiyet e uymazsanız elinizden alınır demıs Ataturk un kurucu hisseleri nı degersızlesrırdı kurucu hisseye 3 tl temettu ödemesi yapiyor vasiyet e gore 250 bın ödemesi gerekir ttk ve tdk na temettu ödemesi engellenmiş

  • Gülfidan Solmaz15 Şubat 2020 23:10

    CHP'nin İşbankası'na hissedar olması diğer partilerin dışarıda tutulması demokrasiye haykırı. Acilen kanuni düzenleme yapılıp partilerin eşit şartlarda yarışmaları sağlanmalı.

  • Murathan15 Şubat 2020 22:53

    Öilletin rkınomik sıkıntıdı var, yöneten muktedirler ise geliri tamamen turk tarih ve turk dili kurumuna giden chp nin elindeki hisselerin peşine düşmüş. ekonomiyi böyle mi kurtaracaklar. Zavallıca bir durum

  • ..15 Şubat 2020 22:50

    iş bankasına dokunamayacaksınız. istediğiniz kadar kudurun. 

  • Gercek 15 Şubat 2020 22:50

    Katarlılar iş bankadı varlıklarına göz dikmiş. Bankayı alıp bütün şişecam şirketlerine sahip olacaklar. Akp burdan para edinip kendini rahatlatlatmaya çalışacak. Çünkü satılacak slbenidi olan fazla varlık kalmadı

  • AHMET ÖZBİR15 Şubat 2020 22:45

    İŞİNİZE gelince Ata'nın yadigârı! O günkü şartlarla bugünkü bir mi! Sonsuza kadar CHP'nin nemalanması uygun mu? Milletin yani HAZİNE'NİN OLMASI EN DOĞRUSUDUR! Ya da bütün partilere EŞİT BİR ŞEKİLDE DAĞITILMALIDIR, CHP'ye özel statü DEMOKRASİYE HAYKIRIDIR!..

  • Osman a cevap15 Şubat 2020 23:50

    Osman Türk Dil Kurumuna Giden Para Boş. Bak Sana Yazmayı da Konuşmayı da Öğretememiş Yazık

  • Osman15 Şubat 2020 23:04

    Ahnet ozbir ne ayak tescilli kalamsorler gibisin eğitimin ney derecen ney sen alimmisin ulemamisin arkadaş boş beleş YORUM yapıp insanları angaje ediyorsun yuh

  • Numan15 Şubat 2020 22:39

    isbanakasida sevecekler sevilmedik bu kalmadiydi 30 milyar dolarlık grup sevilmek için çok uygun

  • Mehmet Ali15 Şubat 2020 22:30

    CHP'nin Atatürk ile olan bağı nedir? Chp Atatürk ve Atatürkçülük düşmanıdır. Sözde Atatürkçü Özde Atatürkçülük düşmanıdır chp. Böyle olduğuna göre Atatürk'ün vasiyeti artık hükümsüzdür Veya bu durumun devamı Atatürk ve Atatürkçülüğe zulümdür. Chp Atatürkçü kalabileydi Hukuk veya siyasi partiler kanunu umrumda olmaz CHP'nin yanında dururdum.

  • Yami b15 Şubat 2020 22:20

    Akpnin 10 milyar liralık varlığı var mı.chp nasıl bir şey ile bu hisseleri tutuyor .kar payi al yada alma .10 milyar lira .ya sat ya da yonetim kurulundaki adami geri cek.akp de chp de is yapmaya karismayi birakmali.chpnin elindeki hisseler satilmali.kamu bankalari 2021 de ozellestirilmeli.

  • ahmet15 Şubat 2020 22:18

    ne için.anayaasal olarak hakkınız olmayan birsey icin mi.yoksa milletin malını sahiplenmek icinmi.bu halkın malı yıllardır chp nin gecim kaynagı olmus.sabah aksam hak adaletten bahsediyorsunuz.ama para islerinde hep bana diyorsunuz.pakistanlı kardeslerimiz o paraları size degil turk halkına gonderdi.

  • Gundem bu deil ama..15 Şubat 2020 22:02

    Ekonomi zayif savastayiz bi de bu gereksiz gundem..