E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivÖzel talimatla yeni görevine atandı---

Özel talimatla yeni görevine atandı

Özel talimatla yeni görevine atandı
22 Haziran 2012 - 07:53 borsagundem.com

Talimat bizzat Fiat-Chrysler Başkanı Sergio Marchionne’den geldi. Operasyonun başına Tofaş’ın eski CEO’su Ali Pandır atandı.

Türkiye’de Koç Grubu ile 40 yılı aşkın süredir ortaklığı bulunan Fiat, 2000’li yılların başında kapattığı Türkiye temsilciğiliğini yeniden aktif hale getirdi. “Fiat Danışmanlık ve Temsilcilik Limited” adı altında bir şirket kuran Fiat, şirketin başına da, Tofaş’ın eski CEO’su Ali Pandır getirildi.
Son dönemde Avrupa pazarındaki yavaşlama nedeniyle Avrupa dışı pazarlara ağırlık veren Fiat, Türkiye’nin giderek artan önemiyle birlikte daha önce kapattığı Türkiye ofisini yeniden açtı. Fiat Danışmanlık ve Temsilcilik Limited şirketini kuran Fiat, söz konusu temsilcilik aracılığıyla Türkiye’de ortak ya da sahibi bulunduğu şirketlerin kooordinasyon ve kontrolünü gerçekleştirecek, yeni iş fırsatları kovalayacak. Şirketin ana hissedarı, grubun girişim ve ortaklıklarının bağlı bulunduğu Fiat Gestione Partecipazioni S.p.A olurken, müdürlüğüne de bu yıl Tofaş’ın CEO’luğundan ayrılan Ali Pandır getirildi.
Başkan Marchionne istedi...
Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Ali Pandır, Fiat’ın bu girişiminin, Türkiye pazarının giderek artan öneminden kaynaklandığını belirtirken, kararı bizzat Fiat-Chrysler Başkanı Sergio Marchionne tarafından verildiğini söyledi.
Pandır, doğrudan Fiat Grubu’na bağlı faaliyet gösterecek olan yeni şirketin, Türkiye’deki mevcut Fiat girişim ve ortaklıklarının temsilciliğini yapacağını, aynı zamanda gerekli koordinasyon ve denetim hizmetlerini de gerçekleştireceğini kaydetti. Kendisinin halen Fiat Grubu’nun Türkiye’deki pek çok ortaklığının yönetim kurulunda bulunduğunu söyleyen Pandır, “Fiat Grubu’nun Türkiye’de sahip ya da ortağı bulunduğu 12’ye yakın şirketi var. Ben zaten birçoğunun yönetim kurulunda Fiat’ı temsilen ‘yönetici olmayan üye’ olarak bulunuyorum. Bu görevlerim devam edecek” dedi.
‘Yatırım fırsatı doğarsa değerlendirilir’
Şirketin tek görevinin denetleme ve koordinasyon olmadığını da belirten Ali Pandır, sözlerine şöyle devam etti:
“Sonuçta Türkiye önemli ve sürekli olarak gelişen bir ülke. Dolayısıyla yeni yatırım fırsatları olursa, Fiat adına bunlara da bakacağız. Yani bu şirket, aynı zamanda Fiat Grubu’nun Türkiye’deki iş geliştirme ofisi gibi de çalışacak. Elbette uygun iş ve yatırım fırsatı olursa, değerlendirilebilir.”
Fiat’ın Türkiye’de öne çıkan şirketleri
Şirket adı Payı (%)
Mako Elektrik Sanayi 99.94
Plastiform A.Ş 99.99
Powertrain Mekanik San. 99.94
FERMAS Oto Ticaret 37.64
Platform Ar-Ge Tasarım ve Tic. 37.48
TOFAŞ 37.86
Koç-Fiat Kredi Tük. Fin. 37.86
Chrysler Jeep Ticaret 53.50
Sistemi Comandi Meccanici 99.95
Matay Otomotiv Yan San. 28 
Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)