E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisOZGYO DRAGOS PROJESİNİ YATIRIMCILARDAN GİZLİYOR MU?---

OZGYO DRAGOS PROJESİNİ YATIRIMCILARDAN GİZLİYOR MU?

OZGYO DRAGOS PROJESİNİ YATIRIMCILARDAN GİZLİYOR MU?
07 Nisan 2010 - 17:10 borsagundem.com

2008 yılında borsaya bildirilen Nuvo Dragos projesinde hafriyat çalışmaları başladı, ama şirket bu bilgiyi yatırımcılarla paylaşmadı

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (OZGYO), Nuva Dragos projesinde hafriyat çalışmalarına başladı. Borsa yatırımcılarının 2 yıldır yakından takip ettiği projenin hayata geçirilmesiyle ilgili atılan ilk adımlar ise borsa yatırımcısından adeta gizlendi. Arsada çalışmaların başladığını gören BORSAGUNDEM okuyucularının uyarıları üzerine bilgi almak için aradığımız şirket yetkilileri hafriyatın başladığını doğruladı. BORSAGUNDEM’e konuşan Özderici GYO Finans Sorumlusu Sema Eraslan, “Bazı yasal prosedürler vardı onlar tamamlandıktan sonra hafriyat çalışmaları başladı” dedi. ‘Neden bu bilgiyi yatırımcılarla paylaşmadınız, borsaya bildirim yapmanız gerekmez mi?’ diye sorduğumuzda ise Eraslan şu yanıtı verdi: “Bu projelerde hafriyatın başlaması bildirim nedeni sayılmaz. Beton atıldıktan sonra, satış ofisi açıldıktan sonra bildirim yapacağız.” 2 yıl önce kamuoyuna duyurulan projenin hayata geçiriliyor olmasının önemli bir haber olduğunu belirten yatırımcılar ise şirketin bu bilgiyi küçük ortaklara beyan etmemesine tepki gösteriyor. Bu arada, edindiğimiz bilgilere göre pazarlama ve satış konusunda da önemli değişikler söz konusu. 2 yıl önce şirket pazarlama ve satış işlemlerini Cushman and Wakefield Gayrimenkul Danışmanları Mümessillik ve Turizm Hizmetleri’nin yapacağını açıklamıştı. Konuyla ilgili aradığımız Cushman and Wakefield Gayrimenkul Danışmanları Mümessillik ve Turizm Hizmetleri yetkilileri ise projenin kendileri tarafından pazarlanmayacağını söyledi. Şirket bu konuda da kamuoyuna bir bilgi vermediği için yatırımcılar satış ve pazarlamanın Cushman and Wakefield Gayrimenkul Danışmanları Mümessillik ve Turizm Hizmetleri tarafından yapılacağın inanıyor. İŞTE NUVO DRAGOS PROJESİ İstanbul`un yeni çekim merkezi olarak bilinen Maltepe`de eski Singer Fabrikası`nın bulunduğu 52 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan konut projesinde, 1.007 adet bağımsız bölüm planlıyor. E5 Karayolunun deniz tarafında adalar manzaralı Nuvo Dragos projesinin, konumu itibarıyla Maltepe Park Carrefoursa`nın hemen yanı başında. Nuvo Dragos Residence Projesi’nin yaklaşık ciro hedefi 161 milyon lira. 2008 yılında yapılan bildirimlerde ise yaklaşık yatırım maliyetinin 127 milyon lira olarak öngörülmüştü. Bu arada OZGYO, geçtiğimiz günlerde yüzde 115 bedelli yüzde 115 oranında da bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirerek sermayesini 7 milyon liradan 25 milyon 800 bin liraya çıkardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)