E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖZTÜRK: YÜKSELİŞİN NEDENİ MANİPÜLASYON DEĞİL---

ÖZTÜRK: YÜKSELİŞİN NEDENİ MANİPÜLASYON DEĞİL

ÖZTÜRK: YÜKSELİŞİN NEDENİ MANİPÜLASYON DEĞİL
14 Nisan 2009 - 15:20 borsagundem.com

Metro Turizm Kurucu Başkanı Galip Öztürk, Borsa'da işlem gören Van Et hisselerinin son dört ayda değer kazanmasının altında yatan temel nedenin, iddia edildiği gibi manipülasyonlar olmadığını savundu.

Borsa manipülasyonları iddialarının araştırıldığı soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Galip Öztürk, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, başta Metro Turizm ve Van Et olmak üzere grubun bünyesinde bulunan 55 şirketin yakaladığı başarıyı hazmedemeyenlerin iftiralarıyla karşı karşıya olduklarını öne sürerek, adaletin, bundan önceki iftiralarda olduğu gibi yine en doğru kararı vereceğini ifade etti. 2003 yılında benzer iftiralara maruz kaldıklarını anımsatan Öztürk, her biri takipsizlikle sonuçlanan hukuki süreçlerin, haklılıklarını ortaya koyduğunu belirtti. Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti: ''Hal böyleyken, borsada bir takım manipülasyonlar yaparak küçük yatırımcının zarara uğratıldığı iddialarının ne kadar temelsiz olduğu yüce adaletin vereceği kararla ortaya çıkacaktır. Nitekim bu aşamada soruşturmayı yürüten savcılık, mahkemeye bile sevk etmeden serbest bırakma kararı vermiştir. Bugüne kadar, küçük-büyük ayrımı yapmaksızın, yatırımcıları zarara uğratabilecek hiçbir faaliyette bulunmadık. Bu nedenle basında yer alan haber ve yorumlara katılmadığımızı, hukuki süreçle bağdaştıramadığımızı da kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Borsa'da işlem gören Van Et hisselerinin son dört ayda değer kazanmasının altında yatan temel neden, iddia edildiği gibi manipülasyonlar değil, 463 milyon lira cirolu Metro Turizm Organizasyon AŞ'nin, Van Et tarafından SPK onayıyla satın alınması ve maden, enerji ve kargo gibi iştirak firmalarının önemli ve karlı proje yatırımlarına hızla devam etmesidir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)