E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis'Özür savunma sanayine yarar' ---

'Özür savunma sanayine yarar'

'Özür savunma sanayine yarar'
25 Mart 2013 - 06:50 borsagundem.com

Prof. Dr. Ban: Mavi Marmara'nın ardından bazı işler askıya alınmıştı, bunların harekete geçmesiyle savunma sanayi de hareketlenecektir

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, İsrail'in Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilemesinin özellikle savunma sanayine yarayacağını söyledi. Ban, İsrail'in Mavi Marmara baskını nedeniyle Türkiye'den özür dilemesinin, iki ülkenin ekonomilerine nasıl etkileri olabileceğine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Baskından sonra İsrail'le Türkiye arasında durağanlaşan bir ekonomik ilişki olduğuna işaret eden Ban, özrün ardından ise söz konusu durağanlığın normale dönmesini beklediğini ifade etti. Özellikle iki ülkenin de karşılıklı almış oldukları ihalelerin olduğuna dikkati çeken Ban, şunları kaydetti: ''Gerek İsrailli şirketlerin Türkiye'de gerekse Türk şirketlerinin İsrail'de aldıkları önemli ihaleler var. Bu işler Mavi Marmara baskınından sonra durma noktasına gelmişti ancak şimdi tekrar harekete geçer. Söz konusu özür, özellikle savunma sanayine yarar. Çünkü Türkiye'nin savunma sanayinde bir İsrail olgusu var. Mavi Marmara'nın ardından bazı işler askıya alınmıştı, bunların harekete geçmesiyle savunma sanayi de hareketlenecektir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hilmi25 Mart 2013 13:45

    haklısın ağabey full dolar depolamaya devam ediyorum

  • BORSALAR SICAK YAZDA ERİYEBİLİR DİKKAT.25 Mart 2013 08:41

    ASLINDA ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK İSRAİLİN,NE DEDİLER SURİYEDEKİ GELİŞMELER NEDENİYLE ÖZÜR DİLEMİŞLER.YANİ TÜRKİYEYE KARŞI YAPTIKLARI AYIP,ÖLDÜRDÜKLERİ TÜRKLER İÇİN DEĞİL DE SURİYEDEKİ TEHLİKELİ GİDİŞ NEDENİYLE BİZDEN ÖZÜR DİLEMİŞLER YANİ YİNE KENDİ ÇIKARLARI İÇİN ÖZÜR DİLEDİLER.SURİYEDE KÖTÜ GİDİŞ OLMASAYDI ÖZÜR DİLEMEYECEKLERDİ DEMEK.ÖYLEYSE BU Ş......LERE FAZLA GÜVENMEMELİ VE MADEM ÇIKARLARA GÖRE İŞ YAPIYORLAR BİZ DE ÇIKARLARIMIZI KORUMALIYIZ YOKSA SONUÇ BELLİ .ÖZETLE SIRADA İRAN'IN HALLEDİLMESİ GELİYOR Kİ BUNLAR ÖZÜR DİLEDİ,İRAN İSRAİLİ BOMBALARIZ DEDİKÇE İSRAİLİN HAZIRLIK YAPTIĞI VE HERKESLE DOST GÖRÜNMESİ GEREKTİĞİ DE ANLAŞILDIĞINDAN SURİYE SONRASI HEDEF İRAN OLACAK DEMEKTİR VE BU İRAN OLAYININ DÜNYA FİNANS PİYASALARINI ÇÖKELTEBİLECEĞİ DE BEKLENMELİ ÇÜNKÜ İRAN BOŞ DEĞİL GİBİ GÖRÜNÜYOR HABERLER GÖRE ARDINDA ÇİN VE RUSYA VAR EĞER İSRAİL SALDIRIRSA ORTADOĞU,PETROL FİYATLARI,DÜNYA BORSALARI ALLAK BULLAK OLACAKTIR.BU YAZ HERŞEYE GEBE MUHTEMELEN VE AVRUPADA ZOR DURUMDAKİ ÜLKE EKONOMİLERİNİ DE DÜŞÜNÜRSEK BORSALARDAN ARTIK ZİRVELERDE İKEN ENEDKSLER, YAVAŞ YAVAŞ UZAKLAŞMAK NAKDE GEÇİP RİSKLERİ SIFIRLAMAK EN DOĞRU İŞ OLABİLİR BENCE.

  • borsavirus23 Mart 2013 13:27

    rastgele yatırım yapılmaz. yatırım ve birikim sisteminin de bir OPTİMUM miktarı vardır. buna YATIRIM OPTİMİZASYONU denir. rastgele, tüm para ile, bilmeden senet alınmaz. OPTİMUM sürede-tutarda-lot sayısınca-uygun seviyeden hisse alınmalıdır. ana formül MAXVERİM (zaman+yatırımbedeli+lot sayısı+uygun verim-fk) olmalıdır..bu şekilde yatırımdan elde edilecek kazanç MAKSİMUM olur.

  • borsavirus23 Mart 2013 13:25

    bu şekilde k.y. kendini TÜYO İLHAM HABER GİZLİ BİLGİ gibi üçkağıt haberlerinden koruyabilir. amaç düzenli ve sürekli birikim, tabi doğrı seçilmiş hisseler ile..İdeal hisse sayısı: 1+(3.3)xLOG(n).., n=ilk etapta toplu alım yapılacak yatırım tutarı

  • borsavirus23 Mart 2013 13:23

    şirketin ÖZSERMAYE artış hızı ve sürekliliği, PD/DD, F/K, temettü verimi, bedelsiz potansiyeli, temettü/hissebaşıkar, kar/sermaye rasyoları ile güzel bir formül çıkartıp 20 küsur SARF şirketi içinden en verimlileri seçilebilir. 7 adet gösterge, fiyat ve kar değiştikçe değişecek ve uygun verim-fk noktalarından alıp unutmak üzere biriktirilecek. iş basit. ayrıntılar ANA BAŞLIKta gizlidir.

  • borsavirus23 Mart 2013 13:20

    mesela doğuda silah bırakma..o bölgelere yapılacak yatırımlar için kaç şirket sıraya girdi araştırdınız mı..ben pınar süt, mardin çimento, tarım-hayvancılık hektaş gibi 5-6 şirketin yatırım atağı yapacağını duydum. ayrıntılar ANA BAŞLIK ta gizlidir. karlılık arttıkça fiyatlar otomatikman artacaktır. temettüler artacaktır. e şirket seçiminde neden her zaman ömür boyu ve SARF malzemesi olsa iyi olur dediğim anlaşılıyor..

  • borsavirus23 Mart 2013 13:17

    http://www.borsagundem.com/haber/Cin-in-gemileri-bizden/136851 "savunma atağı", "kentsel dönüşüm", "bireysel emeklilik", "kış lastiği" gibi ANA başlıklar zaten borsada geleceğin hangi şirketlerde olduğunu söylüyor. önemli olan kokuyu almanız. almasanız bile ana başlıklar zaten hep yönlendirir. ama %90 ana başlıkları okuyup bunu borsada şirket seçme ile özdeşleştirmez. ayrıntı başlıkta gizli...tabi fiyatlar ucuzken alınmalı.

  • 23 Mart 2013 11:35

    israilden satın alma işi mi savunma sanayimize yarayacakmış, sen bilim adamı değilsin bedavacı. bir halt bulamadığınız gibi kurduğunuz adaletsiz sistemler yüzünden mucitler de çalışacak alan bulamıyor. molla takımı yemeyi içmeyi parayı bilir, sahtekar sürüsü

  • ersin23 Mart 2013 11:29

    çok pahalı kağıtlar.

  • yatırımcı23 Mart 2013 11:29

    netaş a yarar bu iş

  • borsavirus23 Mart 2013 11:00

    tek kelime ile asels, otkar, katmr......tabi ucuzlamasını beklemek gerek, tarihi zirvelerde...