E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÖZYEĞİN SATIN ALMAK İÇİN TÜRKİYE'DE BANKA ARIYOR---

ÖZYEĞİN SATIN ALMAK İÇİN TÜRKİYE'DE BANKA ARIYOR

ÖZYEĞİN SATIN ALMAK İÇİN TÜRKİYE'DE BANKA ARIYOR
29 Ocak 2010 - 10:01 borsagundem.com

Başkanı Hüsnü Özyeğin, Davos’ta Bloomberg HT’ye yaptığı açıklamada Türkiye’de bankacılığa dönmek için çalışmaları yaptıklarını ve 2010’un Türkiye’de banka satın almak için doğru bir zaman olduğunu söyledi.

Türkiye ile IMF arasındaki görüşmelere de değinen Özyeğin, “Küresel krizden sonra IMF’den destek alan ülkeler, krizin ilk altı ayında gerekli anlaşmaları yaptılar. IMF ile konuşan bir tek Türkiye kaldı. Türkiye şu anda IMF ile bir anlaşma yaparsa uluslar arası güven anlamında bir faydası olacağına inanıyorum. Ancak bu, hükümet IMF’den destek alıyor izlenimi de verebilir. Türkiye uluslararası kamuoyunda IMF’den yardım almış bir ülke görünümüne düşebilir. Ben şu anda Türkiye’nin ülke risk priminin fevkalade düşük olduğunu düşünüyorum. IMF’den gelecek bir kaynağın da bunu pek düşüreceğini sanmıyorum” diye konuştu. Yunanistan’ın yaşadığı sıkıntıya da değinen Özyeğin, Komşu’nun hem kısa vadeli hem uzun vadeli sorunları ciddi problemleri olduğunu kaydetti. Özyeğin “Kısa vadede inanılmaz bütçe açıkları var. Orta vadede de Yunanistan’ın mutlaka sosyal güvenlik reformu yapması gerekiyor”diye konuştu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)