E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPahalı petrole çözüm arayışı---

Pahalı petrole çözüm arayışı

Pahalı petrole çözüm arayışı
06 Mart 2011 - 01:23 borsagundem.com

Dünyanın en büyük 20 ülkesinin oluşturduğu G-20, nisan ya da mayıs ayında İstanbul'da toplanacak

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, dünya'nın en büyük 20 ekonomisine sahip ülkesinin katıldığı G-20 konferansının nisan sonu mayıs başında İstanbul'da toplanacak. 5. Kızılcahamam Yatırım Konferansı ve 15. Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının açılışında konuşan Babacan, ekonomi ve maliye bakanlarının zirvede küresel ortamda artan gıda ve petrol fiyatlarını görüşeceğini bildirdi.

Cari dengeler bozuluyor

İstanbul'daki toplantının G-20'nin dönem başkanlığını yürüten Fransa ile birlikte yapılacağını belirten Babacan, artan gıda ve enerji fiyatlarının tüm ülkelerin cari dengelerini olumsuz yönde etkileyeceğine dikkat çekti.  2008'de başlayan küresel krizin henüz bitmediğini, aksine yeni bir safhaya büründüğünü belirten Babacan, krizin etkisiyle 2010 yılı ödemeler dengesindeki açığın beklentinin üzerinde gerçekleştiğini, küresel boyutta 2011'in ana temalarından birinin de zaten ödemeler dengesi olacağını kaydetti. 

Otomatik pilota bağlamayız

Türkiye'nin bu soruna yönelik önlemlerini erkenden aldığını, BDDK, Merkez Bankası ve diğer kurumların aldığı önlemlerin bu amaca yönelik olduğunu vurguladı.

Önemli olan istikrar

Babacan, "2011 ekonomide hiç bir şeyin otomotik pilota bağlanamayacağı bir yıl. Her an işin başında olmak, gelişmelere

göre karar alıp çalışmalara yön vermek gerekiyor. Bu yıl rehavete asla kapılmamamız gereken bir yıl. 2011'de yüzde 4,5'in daha üzerinde büyüyelim dersek Allah göstermesin başka sorunlarla karşılaşabiliriz. Bu yıl önemli olan istikrarı korumaktır" dedi.

HABER: Erdoğan SÜZER / KIZILCAHAMAM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)