E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPapa spekülatörlere yüklendi---

Papa spekülatörlere yüklendi

Papa spekülatörlere yüklendi
17 Haziran 2014 - 15:44 borsagundem.com

Hristiyan aleminin lideri Papa Francis mali piyasalarda dalgalanmalara neden olan spekülatörlere sitem etti

Hükümetlerin sosyal sorumluluk sahibi yatırımları desteklemesi gerektiğini söyleyen Papa Francis ortak bir yarara hizmet etmeyen mali spekülasyon girişimlerini eleştirdi.

Papa, bugün Vatikan’da düzenlenen etik yatırım konulu bir seminerde yaptığı konuşmada, “Mali piyasaların insanların ihtiyaçlarına hizmet etmekten çok onların kaderlerini biçimlendirmesi ya da bir azınlık mali spekülasyon yoluyla muazzam servetler elde ederken sonuçlarının bütünüyle çoğunluğun sırtına yüklenmesi giderek katlanılmaz hale geliyor,” dedi.

Gıda fiyatlarındaki spekülasyonu “skandal” olarak niteleyen Papa çıkara dönük ekonomik sistemle savaşacak bir yapı oluşturulması için çağrıda bulunurken zenginleri servetlerini paylaşmaya, yatırımcıları ise kar amaçlarını dayanışma duygusuyla ilişkilendirmeye davet etti.

Papa’nın çağrısının, diğerlerinden daha az getiri sağlama ihtimali bulunsa da bir tür sosyal ve çevresel etki yaratmak amacıyla bazı şirketlerden, örgütlerden ve fonlardan hisse satın alımını öngören sosyal etki yatırımcılığı”na olan ilgiyi artırması bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydeee gidecekkk diye kazıkladılar galiba?17 Haziran 2014 16:08

    zarar etmiş kasğıtları kar edecek temettü verecek diye papaya itelemişler gibi anladım veryansınını.

  • KARTALY32317 Haziran 2014 16:03

    SERMAYE+TERÖR+KAUS+PLANLAR=VATİKAN DAN MI ACABA.....İSLAM ALEMİ BAZ ALINDIĞINDA

  • KARTALY32317 Haziran 2014 15:58

    SPEKÜLATÖRLERİN.PAPASI BİLE DEVREYE GİRDİ.........AAAAAAAHHH ŞU KAUS VE TERÖR PLANLARI SERMAYE İLE ALAKASI OLMASA BUNLAR GÜNDEME BİLE GELMEZ.......