E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPapa'dan borsa sitemi---

Papa'dan borsa sitemi

Papa'dan borsa sitemi
27 Kasım 2013 - 07:27 borsagundem.com

Papa Francis, yayımladığı ilk yazılı vaazında kapitalizmi eleştirip borsaya yüklendi

Yoksulların ve güçsüzlerin yanında olmasıyla tanınan Papa Francis'ten kapitalizme yeni bir eleştiri geldi. Papa olarak ilk yazılı eserini yayımlayan Francis, 84 sayfalık vaazında "Dizginsiz kapitalizm yeni bir tür zorbalık rejimidir" dedi.

PARAYA TAPILMASINA ELEŞTİRİ
Küresel ekonomik sistemi eleştirdiği konuşmalarına göre daha sert bir tavır takınan Papa, "paraya put gibi tapılmasına" açıkça saldırdı ve politikacılara vatandaşlarına onurlu iş, eğitim ve sağlık hizmeti sağlamaları konusuna çağrıda bulundu.

ZENGİNLERE 'PAYLAŞIN' ÇAĞRISI
Vaazında, "Nasıl oluyor da yaşlı evsiz bir adam sokakta öldüğünde haber olmuyor da borsa 2 puan düşünce haber oluyor?" diye soran Papa, zenginlere servetlerini paylaşma çağrısında bulundu.

'EKONOMİK SİSTEME 'DUR' DENMELİ'
10 Emir'den alıntı yapan Papa, "Nasıl ki 'Öldürmemelisin' emri bize insan hayatını korumayı söylüyorsa biz de dışlama ve eşitsizlik üzerine kurulu ekonomik sisteme dur demeliyiz, çünkü böyle bir ekonomi insanı öldürür" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)