E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPapağan öldürme planı---

Papağan öldürme planı

Papağan öldürme planı
03 Ocak 2021 - 13:10 borsagundem.com

İngiliz yetkililer, yerel yaban hayatı için bir tehdit haline geldikleri gerekçesiyle ülke genelinde birçok şehirde artış gösteren yabani papağanları itlaf etmeyi planlıyor.

Londra merkezli Metro gazetesine göre son yıllarda parlak yeşil renge sahip olduğu için yerel halk tarafından ‘gökyüzünün gri sincapları’ olarak adlandırılan papağanların sayısındaki artış, nadir yarasa türleri de dahil olmak üzere diğer kuş türlerinin yok olmasına yol açacağı yönünde endişelere neden oluyor.

The Daily Telegraph gazetesi, yerel yetkililerin bu papağanları ilk kez hedef alan bir kararla itlaf kararı üzerinde düşündüğünü bildirdi. Hükümet kaynakları ise gazeteye, papağanları itlaf etmekle ilgili tartışmaların sürdüğünü ve şu ana kadar kesin bir karar alınmadığını açıkladı.

Bu kuş türü, İngiltere’ye ilk defa 19.yy sonlarında gelirken, son yıllarda sayıları hızla arttı. 1995-2015 yılları arasında sayıları yüzde bin 455 oranında artış gösterdi. Şu anda İngiltere’de vahşi doğada yaklaşık 50 bin papağan olduğu düşünülüyor.

Papağanlar genelde Londra’daki parklarda yuvalanırken, Oxford, Birmingham, Manchester gibi şehirlerin yanı sıra İskoçya’nın Glasgow şehrinde de büyük sürüler halinde bulunuyor.

Uzmanlar, ‘Süs Güvercini’ olarak bilinen bu kuşların yayılmasının, yuva ve yiyecek için yaşanan yoğun rekabet nedeniyle diğer kuş türlerini yok edeceğinden endişe duyuyor. Diğer tüm kuşların, papağan sayısındaki hızlı artıştan muzdarip olan ağaçkakan, sığırcık ve sıvacı kuşu türlerinden olduğuna inanılıyor.

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı'nın şu anda papağanları eski yaşam alanlarından tamamen koparmak yerine ülke içerisinde yeni bölgelerine göç ettiklerinde itlaf etmeyi planladığına inanılıyor.

Popüler bir şehir efsanesine göre, bu papağanlar 1951 yılı yapımı “The African Queen” filmi çekimleri sırasında setten kaçarak vahşi doğada çoğaldı. Başka bir görüşte ise, bu kuşun ilk olarak 1960‘larda müzisyen Jimi Hendrix'in, Carnaby Caddesi'ndeki evinde olduğuna inanılıyor. Ancak her iki teori de, bilim insanları tarafından yalanlandı.

Papa: Ben hep kaleci yaparlardı

İsrail'de Netanyahu karşıtı gösteriler 8. ayında

60 milyondan fazla insan iyileşti

Uçak evin üzerine indi: 3 ölü!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğayla inatlaşmayın03 Ocak 2021 15:33

    En son develeri katletti Avustralya sonra dünyanın dötü düzelmedi. Yine kaşınıyor insanoğlu anlaşılan.