E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivPara kazanmak için bankacılık yapıyorlar---

Para kazanmak için bankacılık yapıyorlar

Para kazanmak için bankacılık yapıyorlar
27 Haziran 2011 - 01:38 borsagundem.com

vdf’nin Genel Müdürü Kemal Ören, Türkiye’de taşıt kredilerinde aslan payının bankalarda olduğunu belirtti.

Alman Volkswagen ve Doğuş ortaklığı olan tüketici finansman şirketi vdf’nin Genel Müdürü Kemal Ören, Türkiye’de taşıt kredilerinde aslan payının bankalarda olduğunu belirterek, “Taşıt kredilerinin 3’te 2’sini bankalar veriyor. Bizim gibi özel tüketici finansman şirketlerinin payı düşük. Avrupa’da ise oranlar bizim tam tersimiz” dedi.
Gelecekte bu oranın değişeceğini söyleyen Ören, her otomotiv markasının Avrupa’da olduğu gibi kendi finansman şirketini kurarak, tüketicilere kredi vereceğini ifade etti. Ören, şunları anlattı: “Bugün otomotiv sektöründe bir modelin geliştirilip piyasaya çıkması için milyarlarca Euro yatırım yapılıyor. Örneğin Touareg için Volkswagen 4.2 milyar Euro para harcamış. Şimdi bu kadar para yatırmışsın, niye geliri bankalara bırakacaksın ki. Otomotivdeki kâr marjları ortada. Kendi finans şirketini kurarsan, katma değerin daha çok artar. Bankalar kredi vererek, satılan araçtan ortalama 3 yıl boyunca gelir elde ediyor. Krediden, sattıkları sigortadan kazanıyorlar. Yaratılan üründeki geliri başka bir kuruluşa teslim etmemek lazım. Bu yüzden her otomotiv şirketi yoğun rekabetten dolayı kendi finansman şirketini kuracak.”
Türkiye’de satılan araçların yüzde 70’inin krediyle alındığını söyleyen Ören, “Bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 60’tı. Bu yıl yüzde 70’le tamamlar. Geçen yıl faizler düşüktü. Mevduata yüzde 5 faiz alınabiliyordu. Bugün ise yüzde 10 kadar kazanç elde etmek mümkün. Bu yüzden tüketiciler mevduatını bozup peşin araç almıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)