E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPara politikasında sıkı duruş sürecek---

Para politikasında sıkı duruş sürecek

Para politikasında sıkı duruş sürecek
23 Aralık 2015 - 10:58 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, ekonomistlere yaptığı sunumda gelişmelere bağlı olarak sıkı duruşun süreceğini bildirdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, ekonomistlere İktisadi Görünüm ve Para Politikası konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Başçı, sunumunda sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin 
etkisiyle yıllık kredi büyüme hızlarının makul düzeylerde seyrettiğini belirterek, "Dış 
ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari
dengedeki iyileşmeyi desteklemektedir" dedi.

Başçı, sunumunda şunları söyledi:

"Avrupa Birliği ülkelerinin talebindeki artışın da katkısıyla büyüme kompozisyonu net ihracat lehine değişmektedir.
Enerji fiyatlarındaki gelişmeler enflasyonu olumlu yönde etkilemeye devam etmektedir. Bununla birlikte, birikimli döviz kuru hareketleri çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer
unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir.
Küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda
gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde önümüzdeki toplantıdan itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabilecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Isot urfali23 Aralık 2015 14:14

    Çok sıkı dur bakalım nisandan sonra ne yapacan Babacanda kurtarmaz seni en iyisi usa kaç seni türkiyede barındırmazlar her olumsuz senaryo üzerine kalacaktır o yüzden taşı tarağı topla şimdiden

  • Adnan23 Aralık 2015 13:33

    MB bankası en iyisini yaptı.Piyasa dedikleri oyuncuların gönlünden geçen.ABD artırdı da 0-0,25 den 0,25-0,50 yaptı.Bizde zaten yüksek.Faizden para kazanmak isteyen MB laf söyleyeceğine gitsin ABD de parasını değerlendirsin.

  • aslen aslan23 Aralık 2015 12:38

    dolar ucuz, faiz yüksek olsunculara kötü haber. niye bu kadar abartılıyor mevzu anlamışda değilim. eğer haddinden fazla dolar borçlandıysak bunun azaltılması gerekmiyormu öyle yada böyle, eski tas eski hamam devam mı edecez, hafif hafif 0 cari açık için gereken dolar kuru neyse ona doğru evrilecez, kredileri oran olarak ya azaltacaz ya da aynı bırakacaz bunun başka yolu yok...

  • ekselans00623 Aralık 2015 11:19

    sıkı duruş olarak kabul etmıyorum... sıkıntılı donemlerde ekonomıye yon vermesı rahatlatması gerekırken dahada korukleyıp sıyası cızgıde ılerlıyorlar.

  • abım23 Aralık 2015 11:13

    kaedesım cevre ulkelerde yuzde 50 oratlama devaluasyon oldu mal satılması ıcın faızlerı ındırımp kuru serbestlestırmek lazım yoksa nasıl mal satıcan.

  • Ekonomikman23 Aralık 2015 11:10

    Artık net söyleyemiyorsun , ama hala inadından vaz geçmiş değilsin. Peki soruyorum sana faizi artırıp da kime hizmet etmiş olacaksın ?