E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizParite için şok tahmin---

Parite için şok tahmin

Parite için şok tahmin
26 Temmuz 2012 - 20:15 borsagundem.com

Societe Generale SA analistine göre, euro Eylül ayında 1.15 dolara düşebilir

Societe Generale SA döviz araştırma müdürü Kit Juckes, euronun Eylül ayında 1.15 dolar ile 1.20 dolara arasındaki seviyelere düşebileceğini kaydetti.
17 Avrupa ülkesinin ortak para birimi bugün, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, politika yapıcıların euroyu korumak için gereken ne ise yapacaklarını açıklamasının ardından ralli yaptı. Juckes, euronun yeniden düşmeye başlamadan önce, Ağustos ayı boyunca mevcut seviyelerde kalmasını beklediğini söyledi.
Juckes, Bloomberg Television'da Tom Keene ve Sara Eisen'in sunduğu “Surveillance” programına yaptığı değerlendirmede, "Merkez bankası yapabildiği herşeyi yapıyor, sorun politikacılarla" dedi ve "Çözmemiz gereken, bankacılık sisteminin ve hükümetlerin finansman krizi" değerlendirmesinde bulundu.
Euro dolar karşısında yüzde 1.3 ile yaklaşık bir ayın en hızlı yükselişini göstererek, New York saati ile 09:13'te 1.23 Dolar sevyesine çıktı. Avrupa ortak para birimi, Bloomberg Korelasyon Ağırlıklı Endekslere göre, bu yıl, dokuz önemli para birimi karşısında yüzde 5.1 düştü. Dolar ise bu yıl yüzde 0.7 yükseldi.
Juckes, Avrupa borç krizinin halen "güveni aşağıya" çekebileceğini ve ABD'yi yeniden resesyona sokabileceğini söyledi.
Londra'da bulunan Juckes, "Sizin ekonominiz (ABD ekonomisi) bizimkinden daha iyi gidiyor" dedi ve "ABD ekonomisinde diğer bir resesyonu gerektirecek hiçbir şey yok. Tehdit biziz" değerlendirmesinde bulundu.
Juckes, Fed'in bu yıl ABD ekonomisini desteklemek için muhtemelen ilave adımlar atacağını ve QE3 olarak da adlandırılan üçüncü tur parasal genişlemeye gitmesinin ise "zaman meselesi" olduğunu sözlerine ekledi.
Juckes, "Yalnızca Fed'in çok cephanesi var ve bunları kullanacaklar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)