E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPARK ELEKTRİK HİSSELERİ İÇİN KRİTİK ZİYARET---

PARK ELEKTRİK HİSSELERİ İÇİN KRİTİK ZİYARET

PARK ELEKTRİK HİSSELERİ İÇİN KRİTİK ZİYARET
30 Nisan 2010 - 08:10 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'in 11-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde ikili ilişkiler, ticaret, güvenlik, ulaşım, kültür ve diğer alanlarda bir dizi anlaşma imzalanacak.

Rus liderin Türkiye ziyareti ile ilgili Nezavisimaya Gazeta'ya özel bir mulakat veren Türkiye Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, "Öncelikle vizelerin muafı ve geri kabul anlaşmaları söz konusu... Hava ulaşımı, Samsun ve Kavkaz limanları arasında tren feribot seferlerinin yapılması ve iki ülkede kültür merkezlerinin açılmasıyla ilgili anlaşmaların imzalanması planlanıyor. Rusya ve Türkiye İçişleri bakanlıkları arasında güvenlik konulu anlaşma imzalanacak. Ayrıca Yüksek Düzey İşbirliği Konseyi'nin toplantısı yapılacak." dedi. İkili ilişkilerin en önemli konularından birinin enerji alanında işbirliği olduğunu kaydeden Büyükelçi, "Bu bakımdan öncelikle Türkiye'de ilk nükleer elektrik santralinin ve Samsun-Ceyhan petrol boru hattının inşa edilmesine Rusya'nın katılması söz konusu." ifadelerini kullandı. Türkiye-Rusya ilişkilerinde siyasi sorun bulunmadığına, her ülke ilişkilerinde olduğu gibi uygulamada bazı sorunların olduğuna dikkat çeken Akıncı, Türk işadamlarının Rus bürokrasisinden şikayetçi olduğunu söyledi. Akıncı'ya göre Kafkasya ve Karadeniz Bölgesi'nde istikrarın sağlanmasını hedefleyen Türkiye ve Rusya, bölgeye dışarıdan müdahale olmadan sorunların kendi içinde çözülmesine önem veriyor. ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)