E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPartiden gitti, başbakanlığa devam---

Partiden gitti, başbakanlığa devam

Partiden gitti, başbakanlığa devam
23 Ocak 2011 - 22:06 borsagundem.com

İrlanda Başbakanı Brian Cowen partisinden istifa etti, ancak kritik ekonomik yasalar için başbakan olarak kalacağını açıkladı

İrlanda Başbakanı Brian Cowen, partisi Fianna Fail'ın liderliğinden istifa ettiğini, ancak ekonomi tarafında kritik önem taşıyan yasaların geçmesi için 11 Mart'ta yapılacak genel seçime kadar hükümetin başında kalmaya devam edeceğini açıkladı.

Başbakan Cowen, düzenlediği basın toplantısında, Fianna Fail içinde liderliğine yöneltilen eleştirilerin seçim öncesinde partinin bütünleşmesine engel olacağının anlaşıldığını, bu nedenle liderlikten ayrılmaya karar verdiğini söyledi.

Cowen, "parti içi bir meseleyi çözmek" amacıyla aldığı bu kararın, başbakanlığını etkilemeyeceğini kaydetti.

Kararını açıklamadan önce koalisyonun küçük ortağı Yeşiller Partisi'nin lideri John Gormley ile görüştüğünü belirten Cowen, parti liderliğinden ayrılmasının hükümet çalışmalarını etkilemeyeceğine işaret etti.

Borç krizi yaşayan İrlanda'nın içinde bulunduğu ekonomik durumdan sorumlu tutulan Başbakan Brian Cowen'a yönelik istifa çağrılarına, son dönemde Fianna Fail'den bazı bakan ve milletvekilleri de katılmıştı.

BİRİNCİ ÖNCELİK MALİ TASARI

Partinin yetkili ağızlarından alınan bilgilere göre, hükümetin birinci önceliğin Cuma günü açıklanan, Aralık'ta duyurulan bütçe önlemlerinin yürürlüğe girmesini sağlayacak mali tasarıyı geçirmek olduğu belirtiliyor.

Aralık'ta bütçe için alınan kararlar, ülkenin Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) alacağı 85 milyar euroluk kurtarma yardımının da şartları arasında yer alıyordu.

Cowen, yardımın şartlarından bir diğerinin ise İrlanda'nın zor durumdaki bankalarının kredilerini üzerine alacak olan Ulusal Varlık Yönetimi İdaresi'nin kurulmasını öngören tasarı için getirilecek değişikliklerin, ilk çeyrekte tamamlanması olduğunu söyledi.

Cowen'ın açıklaması öncesinde konuşan bakanlardan Martin Mansergh, gereken bu düzenlemelerin yapılması için hükümetin Şubat'ın ortalarına kadar görevde kalması gerektiğini belirtmişti.

Mansergh, geçen hafta Salı günü gerçekleşen güven oylaması öncesinde Cowen'e desteğini açıklayan ilk bakanlardan biri olmuştu.
hurriyet.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)