E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivPatron Efes taktiği verdi---

Patron Efes taktiği verdi

Patron Efes taktiği verdi
02 Mayıs 2011 - 01:41 borsagundem.com

Çelik Motor bir taraftan distribütörü olduğu Kia, Geely, Cooper gibi markalarla atağa kalkarken diğer taraftan kiralama şirketiyle hızla büyüyür.

Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan’ın diğer alanlarda olduğu gibi otomotivde de hedefleri yüksek tutmalarını istediğini hatırlatarak, “Efes Pilsen gibi pazarda bir numara olduğu markaların elde ettiği başarınını bir benzerini otomotivde hedefliyor. Bu da bizi hem motive hem de teşvik ediyor. Önümüzü açıyor” dedi.
2013’te hedef en büyük olmak
Bir yıl önce devreye aldıkları stratejiyle özellikle kiralama işinde çok hızlı büyüdüklerini belirten Koçak şöyle konuştu: “Bu alanda hedefimiz 2013 yılında
Türkiye’nin en büyük kiralama şirketi olmak. 2005 yılında kurulan Çelik Motor Filo
Kiralama şirketi 5 yılda 5 bine yakın bir aracı bünyesine katarken, son bir yılda ‘Efes’ taktiğiyle 9 bin 400 araca ulaştık. Pazarda hızla üst sıralara yükseliyoruz. Yıl sonunda 10 bin adetlik hedefi rahatlıkla aşarız. 2012 yılında 15 bin, 2013’te ise 20 bin araçla faaliyet gösterip lider olmak istiyoruz. Kiralamada ciro hedefimiz ise bu yıl 150 milyon TL.”
Kia’nın oranı düşüyor
Bünyelerinde 9 bin 400 aracın yüzde 52’sinin gurup dışı markalardan oluştuğunu söyleyen Koçak, Kia markalı araçların oranının da yüzde 48’e gerilediğini belirtti. Koçak, “İlk kez bu yıl Kia dışında bünyemizde daha fazla araç var. Fiat ve Renault ağırlıkta olmak üzere Çelik Filo Kiralama’nın bünyesinde 20 farklı markanın modelleri yer alıyor” dedi. 2011 yılında 5 bin yeni araç kiralayacaklarını ifade eden Koçak, bunların içinde Kia’nın sadece 1000 adet olduğunu da sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)