E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPatron öyle bir fırça attı ki---

Patron öyle bir fırça attı ki

Patron öyle bir fırça attı ki
19 Temmuz 2012 - 11:33 borsagundem.com

İDO’da yönetim kavgası… İşte Hamdi Akın’ın toplantı erteleten o şok sözleri

Fiyatları nedeniyle eleştirilen İDO'da şimdi de yönetim krizi çıktı. Akfen'in patronu Hamdi Akın'ın 'deniz görmemiş yöneticiler' eleştirisi bugün yapılacak toplantıyı erteletti.
Yüksek bilet fiyatları ve yeni uygulamalarıyla eleştiri oklarının yöneldiği İDO’da sular durulmuyor. Bazı yayınlarda İDO eleştirilirken hedef tahtasına oturtulan Afken’in patronu Hamdi Akın’ın, Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan’a verdiği demeç ortalığı karıştırdı.
Bir süredir fiyat indirimi üzerinde çalışan İDO yönetimi bu sabah bir basın toplantısıyla yeni tarifeyi açıklayacaktı. Nitekim dün sabah saat 09.06’da İDO’nun bugün yapacağı toplantının davet metnini elektronik postayla aldık. Ancak saatler yaklaşık 12.00’ı gösterdiğinde basın toplantısının ani bir kararla ertelendiğine ilişkin ikinci bir mail’le karşılaştık.
Mail’de sadece toplantının ertelendiği bilgisi yer alıyor, nedeni açıklanmıyordu.
Erteleme sebebini merak ettiğim için araştırdım. İDO’nun indirimi ertelemek için böyle bir karar aldığından şüphelenirken bambaşka bir nedenle karşılaştım.
Ertelemenin sebebi bugün Ercan’ın köşesinde yayımladığı Hamdi Akın’ın verdiği demeçti.
Önce Hamdi Akın’ın söylediklerini paylaşayım:
“İDO’da dümene geçiyorum. Benim bir günahım yok. Özelleştirme sonrası bir karar aldık ve İDO’nun işletmesini Tepe Grubu yapsın dedik. Ne biz ne Souter Grubu ne de Sani Şener işin içine girmedik. Tepe Grubu da Ankara’dan yöneticiler getirmiş. Belki gelen yöneticiler deniz görmediklerinden mi nedir evet biraz aksaklıklar oldu. Eleştiri okları da bana yöneldi. Ancak şimdi biraz işin içine girerek durumu kontrol altına almaya çalışacağım. İşe öncelikle web sitesinden başladık. O kadar karmaşıktı ki... Diğer tüm eleştirilen noktaları, ücret politikasını, koridor, pencere yanı gibi farklı fiyat uygulamalarını da inceliyorum.”
Akın’ın bu sözleri karşımıza ilginç bir durum çıkarmıştı. Ortada açıklanmaya hazır, yeni bir indirimli tarife varken patronlardan biri ücret politikasını, farklı fiyatları incelemekte olduğunu söylüyordu. Üstelik Hamdi Akın İDO’da yaşanan krizin nedeninin Tepe Grubu olduğunu belirtmiş, İDO yöneticilerini de “Ankara’dan gelen deniz görmemiş” yöneticiler olarak lanse etmişti.
Bu sözler Yenikapı’ya bomba gibi düştü. Sabah saatlerinde bugün gerçekleştirilmesi planlanan basın toplantısına hazırlanan İDO yöneticileri Hamdi Akın’ın eleştirileri karşısında şoke olmuş, bu konuda gelecek sorulardan da çekindikleri için toplantıyı meçhul bir tarihe erteleme kararı almıştı.
Öğrendiğime göre, TAV başta olmak üzere birçok şirkette kader ortaklığı yapan Afken ve Tepe ilk kez bu kadar ciddi bir yönetim kriziyle karşı karşıya. Tepe Grubu’nun Akın’ın eleştirilerine vereceği cevap merak konusu... Tepe ve Akfen’in ortaklıklarının geleceği de... (Sefer Levent / Radikal)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • can yesiltas20 Temmuz 2012 09:23

    paşam aldıklarından sonra %20 devaluasyon olduğundan bahsediyordu. Koskoca şirketsiniz neden kur riskinizi hedge etmediniz diyen bir kişi çıkmıyor. Beceriksizliğinizin faturasını insanlara ödetmeye kalktığınız sürece daha bunlar iyi günleriniz.

  • Bilge insan19 Temmuz 2012 12:51

    Ozellestirme delisi olursa bir ulke ,basimiza bunun gelmesi normal. Fiyatlar nerdeyse ikiye katkadi mazot fiyatlari dustu. Firsatcilik ve tekelcilik. Milletim sever aci yemeyi sorun degil.

  • Bilge insan19 Temmuz 2012 12:51

    Ozellestirme delisi olursa bir ulke ,basimiza bunun gelmesi normal. Fiyatlar nerdeyse ikiye katkadi mazot fiyatlari dustu. Firsatcilik ve tekelcilik. Milletim sever aci yemeyi sorun degil.