E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriPatron tüm hisselerini satıyor---

Patron tüm hisselerini satıyor

Patron tüm hisselerini satıyor
21 Ocak 2013 - 07:56 borsagundem.com

Mango Gıda'da toplam 4.8 milyon nominal değerli payların borsada satışı için MKK'ya başvuruldu

Mango Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin patronları Ayhan Karak ve Mehmet Yayla toplamda 4.8 milyon TL nominal değerli hisselerin borsada satışa konu edilebilmesi için MKK'ya başvurdular. Kısa bir süre önce de yüklü satış yapan Mango ortakları, bu satışla birlikte ellerindeki hisseleri hemen hemen sıfırlamış olacaklar. Şu anda şirketin yüzde 85'i halka açık, yüzde 12'ye denk gelen bu satışla birlikte halka açıklık oranı yüzde 97'ye çıkacak. Patronların elinde satabilecekleri hisse olsa onu da satacaklar ama bu son satış kararıyla birlikte ellerindeki hisseleri sıfırlamış olacaklar. Hisseleri satmış olsalar bile şirketi yönetmeye devam edecekler.
Bu arada Mango hisselerinin fiyatı ise 0.70 lira. Yani nominal değerinin çok çok altında. Bir patron elindeki tüm hisseleri şirketin nominal değerinin altında niye satar? Özel bir durum mu var? Bakalım bu hisseleri piyasaya hangi şekilde kimler aracılığıyla sürecekler! Hisselerde devam eden sert düşüş karşısında yatırımcılar tepkisi giderek artıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gullu11 Haziran 2014 20:52

    hediyyemi ala bilmirem

  • h cengiz11 Şubat 2013 14:11

    al sana halka arz seferberliği.hüseyin erkan bas bas bağırıyordu şirketlere gelin gelin diye.bak işte borsa derinlik kazandı.küçük yatırımcınında cebi delindi.pes be.spk.imkb hiç mi araştırmıyo bunları yoksa bunlar mevlana gibi GEL GEL KİM OLURSN OL GEL YETERKİ GEL mi diyolar.

  • alexx28 Ocak 2013 19:34

    Arkadaşlar adamlar herseyini kaybetmiş allah yardımcılari olsun

  • nazar21 Ocak 2013 09:32

    Aracı kurumlar halka arz edeceği şirketleri kendi alacakmış gibi değerlemeli..Halka yazık aracı kurumlar kendi bindikleri dalı kesiyorlar. Şimdi Mango dan zarar eden kaç yatırımcı terketti borsayı acaba..Bu gibi şirketleri halka açan sınırlı 2-3 kurum var..Bunlar biliniyor. Patron nun hisselerini manüpülatörlerede b u aracı kurumlar pazarlıyor. Patron nereden bilsin bu piyasa dolandırıcılarını hepside bu kurumların tanıdık müşterisi.Bu kurumlar organize ediyor bu işlerii

  • hure wanabe21 Ocak 2013 09:29

    satınca fiyat 0.20 liralara kadar iner. sonra o fiyattan şirket tekrar piyasadan toplanır. bu işten kim kazanır kim kaybeder ? spk göreve . varsa tabi.

  • yeterr21 Ocak 2013 09:09

    dolandırıcılık bu ülkede yasal mı. yasal ticaret haline mi geldi?. buna izin veren otoriteler de dahil, çok ciddi sorgulanma yapılsın. tutuklu yargılama olsun. yeter artık halkı göz göre göre dolandırmak ticaret olmasın. halkı dolandıran gerile gerile itibarlı işadamıyım diye ortalıkta gezemesin.

  • BİTİK BORSACI21 Ocak 2013 08:37

    Mango yu halka arza da almıştım. Bu hisseyide halka arz eden malum kurum Galata..Yatırımcıyı bu kadar zarar ettiren başka hisse varmıdır acaba..Şimdi bu şirketi halka arz sırasında değerleyen aracı kurumu dava edeceğim..Yazıklar olsun..Patrondan 3 kuruş komisyon alacağım diye yatırımcıları kazıklayan şişirilmiş hayali rakamlar veren bu kurumla ilgili spk yı göreve çağırıyoruz..sesimizi duyan yokmuuuu???

  • emekli borsacı21 Ocak 2013 08:36

    sat elinde mal kalmasın daha sonra tahsisli sermaye artırırsın 6 ay sonrada onu satarsın bu halk ve yatırımcı senin malını almaga bayılıyor nasıl olsa

  • MUTEMET21 Ocak 2013 08:26

    Bay kabzımal borsaya açılmanın karşılığını verdi. İçi kabak gibi boşaltılan şirket şimdi çürümüş domates fiatına istinye belediye sabit pazarında satışa sunuldu..Halka arz seferberliğiii bu hadii beylerrr...kapanın elinde kalıyorrrr..Yuhh olsunn..

  • Kemal19 Ocak 2013 22:00

    Mango gıdanın durumu hiç iç açıcı değil o kadar söyleyeyim...

  • can18 Ocak 2013 20:07

    Borsa resmen ky mezbahasına döndürülmüş durumda.

  • serkan18 Ocak 2013 18:28

    şirketin tamamını halka açtılar nerdeyse patron kolyugunuda devrettiler . batan gemiden ilk fareler ayrılırmış . sağlam çaktılar millete ytd..