E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPATRONLAR DÜŞÜŞTE HİSSE TOPLADI---

PATRONLAR DÜŞÜŞTE HİSSE TOPLADI

PATRONLAR DÜŞÜŞTE HİSSE TOPLADI
18 Şubat 2010 - 08:27 borsagundem.com

Şirket yöneticileri ve büyük ortakları için fiyatların düşeceğine yönelik en önemli işaretlerden biri, piyasa düşüşünün karşısında, şirketlerinin hisselerinin satışını hızlandırmak.

Bu yakın bir dönemde hisselerin toparlanacağına yönelik güvenleri olmadığı ve hisselerini düşük fiyattan bile elden çıkarmaya karar verdikleri anlamına geliyor. Analistlerin hisse piyasasının düzeltilmeye başladığı Ocak ortasından beri şirket yöneticilerinin davranışlarına yakın ilgi göstermesi bundan kaynaklanıyor. İyi ki boğalar bu düşüşte çok fazla hisse satmadı. ABD'de son açıklanan veri gösterdi ki şirket ortakları ve yöneticileri sadece satışlarını kesmezken aynı zamanda alım hızlarını yükseltti. Bu da şirketlerinin hisselerinin yakında yüksek fiyat seviyelerine geri döneceğine işaret ediyor. Bunun olacağının garanti olmadığını söylemeye gerek yok. Fakat ABD'de şirket yöneticilerinin (aynı zamanda şirketlerinin beklentilerini geri kalanımıza kıyasla en iyi bilenler) hisselerinin yakında değerleneceğine güveniyor olmalarını bilmek rahatlatıcı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)