E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPATRONLAR HİSSE SATTI, SPK EL KOYDU---

PATRONLAR HİSSE SATTI, SPK EL KOYDU

PATRONLAR HİSSE SATTI, SPK EL KOYDU
20 Ekim 2009 - 11:01 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Metro Ticari ve Mali Yatırımlar'ın (Van Et), dün başlaması gereken yüzde 100 oranındaki bedelli sermaye artırımını, şirketin ana ortaklarının geçen hafta yaptığı hisse satışları nedeniyle durdurdu.

SPK tarafından dün yapılan açıklamada, şirket ortaklarının 14 Ekim'de yaptığı satışlar sonrasında ortaklık yapısının önemli ölçüde değiştiği vurgulandı. Açıklamada, "Bu nedenle söz konusu sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilen payların satışı geçici olarak durdurulmuştur" denildi. SPK tarafından şirkete gönderilen yazıda ise, ortaklık yapısının önemli ölçüde değişmesinin, izahnamede yer alan ortaklık yapısı ve bu yapıya bağlı olarak şirketin ana ortağının şirketten olan alacağının rüçhan hakkı kullanımı sırasında mahsup edileceği tutar üzerinde yaratacağı önemli etkiler dikkate alınarak, sermaye artırımının geçici olarak durdurulduğu bildirildi. Metro Grubu'nun patronu Galip Öztürk, 14 Ekim tarihinde hissede 10 milyon 302 bin adet, kızı Fatma Öztürk ise 5 milyon adet hisse sattı. Galip Öztürk'ün Metro'daki payı yüzde 47,7'den 9,45'e, kıza Fatma Öztürk'ün payı ise yüzde 18,55'ten 0,05'e indi. Metro Yatırım Menkul Değerler'in de Metro Ticari ve Mali Yatırımlar'daki payı yüzde 3,25'den sıfıra düşerken, diğer ortakların payı yüzde 30,5'ten 90,50'ye çıktı. SPK yeni pay alma haklarının kullanım süresini 19 güne çıkardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)