E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisPatronlar sanal kumarda fena yakalandı!---

Patronlar sanal kumarda fena yakalandı!

Patronlar sanal kumarda fena yakalandı!
20 Şubat 2012 - 11:46 borsagundem.com

Patronların, kendilerine kesilen para cezalarını ödememek için bankalardaki sermayelerini yurtdışına kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Yeni Akit, medya patronları Aydın Doğan, Mehmet Emin Karamehmet ve Ferit Şahenk ile Şansal Büyüka'nın adının karıştığı sanal kumar skandalına ilişkin şok yeni bilgilere ulaştı.
Yeni Akit'ten Yener Dönmez'in haberine göre; sanal kumar oynatıp ilgili mevzuatı ihlal eden büyük medya patronlarının, kendilerine kesilen para cezalarını ödememek için bankalardaki sermayelerini yurtdışına kaçırmaya çalıştığı ortaya çıktı.
SANAL KUMARCI PATRONLARA AĞIR CEZA
Aynı zamanda Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan medya patronlarının, internet ortamında kumar oynattıkları ve kurdukları sanal bayilerle ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediği için ağır idari para cezasına çarptırıldığı ortaya çıkmıştı. Doğan'ın sahibi olduğu nesine.com'a 464 milyon 244 bin 74 lira, Şahenk'in sahibi olduğu oley.com'a 158 milyon 537 bin 261 lira, Karamehmet'e ait bilyoner.com'a 997 milyon 965 bin 454 lira ve Şansal Büyüka ailesine ait misli.com'a 128 milyon 652 bin 400 lira para cezası kesilmişti.
CEZADAN KURTULMAK İÇİN BU YÖNTEME BAŞVURMUŞLAR
Söz konusu şahısların, kendilerine kesilen bu para cezalarından kurtulmak için sitelerini yurt dışı kaynaklı göstermeye çalıştığı öğrenildi. Doğan, Karamehmet, Şahenk ve Büyüka'nın, bankalardaki sermayelerini ve serverlarını yurt dışına kaçırmak istediği, durumdan haberdar olan BDDK görevlilerinin duruma el koyduğu kaydedildi.
REZALETİ İLK AKİT DUYURDU
Türkiye Jokey Kulübü'nün sanal bayilerine idari para cezaları kesildiğini ilk Akit duyurmuştu. Türkiye Jokey Kulübü ile yaptıkları sözleşmeler gereğince at yarışlarına ilişkin bahislere internet ortamında katılma olanağı sağlayan dört kuruluşun bulunduğu, bu kuruluşların Aydın Doğan'ın sahibi olduğu nesine.com, Ferit Şahenk'in sahibi olduğu oley.com, Karamehmet Grubu'na ait bilyoner.com ve Şansal Büyüka ailesine ait misli.com olduğu ifade edilmişti. Ancak bu dört sanal bayiinin yükümlülüklerini yerine getirmediğinin Maliye Bakanlığı'nca tespit edildiği kaydedilmişti. Hazırlanan raporlar doğrultusunda 4 firmaya idari para cezası verildiği kaydedilmişti. Para cezalarının tebliğ edilmek üzere ilgili firmalara gönderildiği vurgulanmıştı.
SANAL BAYİLERİN ORTAKLIK YAPILARI
Bilyoner.com (Bilyoner İnteaktif Hizmetler A.Ş.), 05.09.2003 tarihinde Libero İnteraktif Hizmetler A.Ş. unvanı ile, 400.000.000 TL sermaye ile kurulmuş. Şirketin unvanı 2006'da Bilyoner İnteaktif Hizmetler A.Ş. olarak değiştirilmiş. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 27 Şubat 2012 19:56

    birazda ülkenizi düşünün

  • ali tutar20 Şubat 2012 14:55

    bu patronları destekliyorum. borsada çok düşen hisselerini alarak küçük yatırımcıya destek veriyorlar. orlando bey gibi tv de hisseleri alacağız diye küçük yatırımcıyı kandırmıyorlar

  • sard6820 Şubat 2012 13:47

    buradan devlet erki içinde bulunan görevlilere bir vatandaş olarak sesleniyorum: ABD, İsviçre den KENDİ ÜLKESİNDEN İZİNSİZ ÇIKAN VE VERGİ VE SERMAYE PİYASALARINDAKREDİLENDİRME ETKİSİNE NEDEN OLAN PARALARINI GERİ GETİRDİ.Türkiye ye ait zenginleri yurt dışında 400 milyar doları olduğu basında yazılıyor. Devlet ve özel söktör borç bulmak için yabancı ülkelere borçlanıyor.İktisatçılar lütfen bu konuda makaleler yazın. bir açıklık getirin.