E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporPatronların gözü kulağı Kadıköy'de---

Patronların gözü kulağı Kadıköy'de

Patronların gözü kulağı Kadıköy'de
12 Mayıs 2013 - 09:33 borsagundem.com

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray oldu. Fakat bu akşamki derbi çoğu kişiye göre şampiyonluktan bile daha önemli...

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray oldu. Fakat bu akşamki derbi çoğu kişiye göre şampiyonluktan bile daha önemli... Tüm Türkiye'nin gözü kulağı bu akşam Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray mücadelesinde. Biz de geçen yıl yaptığımız gibi derbinin nabzını 'kendi tarzımızla' tuttuk. Spor sayfalarında görülen oyuncu kadrolarını patronlara uyarladık...
Nefesler tutuldu, bugün tüm Türkiye Fenerbahçe-Galatasaray derbisine kilitlenecek.. Sarı-kırmızıların geçen hafta Sivas'ı geçerek şampiyonluğunu ilan etmesi derbi öncesi tansiyonu biraz düşürse de taraftar gözünde derbi her zaman derbi... Hatta çoğu Galatasaraylı geçen haftaki şampiyonluğun ardından buruk bir sevinç yaşadı.
Taraftarlara göre Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenerek kazanılacak şampiyonluk her şeyden önemliydi. Çoğu Galatasaraylı "Evet, şampiyon olduk ama Fenerbahçe'yi artık yenemezsek bunun hiçbir anlamı yok" diyor. Fener cephesinde ise durum biraz daha farklı. Önce lige havlu atan Kanarya ardından Avrupa Ligi'ne de veda etmesinden dolayı maça onur mücadelesi olarak bakıyor. Bugünkü maçta Sneijder'li Drogba'lı Galatasarayı yenmek onlar için kupa finali öncesi moral olacak.
NEFESLER TUTULDU
MAÇ böyle bir atmosferde oynanacak. Saat 20.00'da Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki mücadele öncesi tüm Türkiye nefeslerini tutacak.
Patronlar da işi gücü bırakıp, faizdir holdingdir bir kenara koyup tuttukları takımların formalarını giyecek, 2 saat boyunca dünya derbinin keyfine varacak. Patronların takımları genelde bilinmez.
Biz de bu yüzden iki takımdan birer 11 çıkartıp, Galatasaray ve Fenerbahçeli patronları size tanıtalım istedik. Okurlarımız hatırlar... Geçen yıl da aynı grafiği kullanmıştık. Maç günü, bu grafik-haber mücadeleden çok konuşulmuştu. Şimdi yoğun istek üzerine tekrar yayınlıyoruz...
FENERBAHÇE
Kimisi maçta kendini kaybediyor, kimi de takımını maddi olarak destekliyor.
İşte patronların yeşil sahadaki tutkuları...
* DOĞUŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk 'fanatik' denecek kadar koyu bir Fenerbahçe taraftarı. Saracoğlu'nun müdavimlerinden. Adı Fenerbahçe Başkanlığı için de geçmişti.
* BİR diğer Fenerli işadamı ise TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın... Akın, maçları hiç kaçırmaz ve hep locasında izler. Üçüncü havalimanı ihalesini alamayan Akın, bu maçı ayrı önemsiyor.
* YILDIZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker de 'Kanarya' taraftarlarından olarak bilinir.
* KOÇ Holding Onursal Başkanı ve 'hasta Beşiktaşlı Rahmi Koç'a rağmen oğlu Mustafa Koç'un Fenerbahçeli olması'na Rahmi Bey biraz içerlemiş durumda...
GALATASARAY
* ENKA Holding Onursal Başkanı Şarık Tara iyi bir Galatasaraylı. Tara, tam 77 yıldır da Galatasaraylı olmakla övünüyor.
* PEGASUS Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı da koyu bir 'aslan'. Stada sık gidiyor. Patronu olduğu Pegasus'un renklerinde bile sarı kırmızı hakim. Arena'da Pegasus trübünü bile var.
Cimbom Twitter'da Fener'e fark attı
Futbol sosyal medya için vazgeçilmez bir malzeme... Bir derbi sonrası veya önemli bir maç öncesi Twitter'da hemen hemen sadece futbol konuşuluyor. Peki ya yeşil sahaların devleri sosyal medyada ne kadar popülerler kimin ne kadar takipçisi var? Twitter'da en çok takipçisi olan ilk 10 takıma baktığımızda 21. yüzyılın en meşhur takımı Barcelona 8.8 milyon Twitter takipçisi ile ilk sırayı aldığını görüyoruz. 2. sırada ise ezeli rakibi Real Madrid var. Ronaldo'nun takımının 7.5 milyon Twitter takipçisi bulunuyor. 3. sırada ise tanıdık bir isim 'şampiyon' Gatalasaray var. 2.6 milyon Twitter takipçisi olan takım Listede 3. Sırayı alıyor. Fenerbahçe ise ilk 10ída 6. Sırada, 1.9 milyon Twitter takipçisi olan Fener Liverpool gibi bir devi de geride bıraktı. İşte Twitter'da en çok takipçisi olan 10 futbol takımı sağdaki tabloda.
Kadro değerleri arasında 1 milyon euro var
Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki derbi aynı zamanda Türkiye'nin en pahalı iki takımını da karşı karşıya getirecek. Kadrosunda 'fantastik' golcü Moussa Sow ve 'asi' Meireles gibi kariyerli futbolcuları bulunduran Fener 145.8 milyon euroluk kadro değeriyle ligin en değerli takımı. Meireles 15 milyon euroluk piyasa değeri ile takımın en değerlisi olurken Galatasaray'ın kadrosunun piyasa değeri 144.6 milyon euro olarak hesap ediliyor. Takım içinde 17.5 milyon euroluk Wesley Sneijder ligimizinde Piyasa değeri en yüksek oyuncu olarak göze çarpıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)