E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPaulson altından kaçtı---

Paulson altından kaçtı

Paulson altından kaçtı
15 Ağustos 2013 - 07:46 borsagundem.com

Altındaki kayıptan büyük yara alan ünlü hedge fon yöneticisi John Paulson, portföyündeki altın yatırımlarını yarı yarıya azalttı

Altında yıl başından bu yana meydana gelen kayıp, altının en büyük yatırımcılarından birini kıymetli metalden uzaklaştırdı.
2010 yılında altına yaptığı yatırımlarla 5 milyar dolar kazanan hedge fon yöneticisi John Paulson, altında bu yıl görülen düşüş nedeniyle fonunda yüzde 65'e varan kayıplar yaşamıştı.
Altındaki düşüş karşısında harekete geçen Paulson'ın, yönettiği Paulson & Co. hedge fonundaki altın yatırımlarını 2013'ün ikinci çeyreğinde yarı yarıya azalttığı ortaya çıktı.
31 Mart 2013'te portföyünde 21,8 milyon adet altın yatırım fonu bulunan Paulson, 30 Haziran 2013 itibariyle elindeki altın yatırım fonu miktarını 10,2 milyon adede indirmiş durumda.
2011'DEN BU YANA İLK KEZ
Böylelikle Paulson, 2011'in son çeyreğinden bu yana ilk kez portföyündeki altın fonlarını azaltmış oldu.
Comex altın yatırım şirketinden bir yetkili, "Paulson altın yatırımının yarısını kesmiş durumda. Önümüzdeki üç ay içerisinde geri kalan yarıdan da vazgeçmeyeceğinin garantisi yok" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tango15 Ağustos 2013 12:04

    Bu adam da çok korkakmış, Türkiye'nin durmadan altın aldığından haberi yok bu garibanın. Darphane de piyasaya sarı tenekeyi yetiştiremiyor. Böyle bir ortamda altın alınır be abi.