E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPay Alım Teklifi'ne yeni düzenleme---

Pay Alım Teklifi'ne yeni düzenleme

Pay Alım Teklifi'ne yeni düzenleme
22 Temmuz 2013 - 13:43 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka açık ortaklıklara ilişkin Pay Alım Teklifi Tebliği Taslağı'nı yayınladı

SPK'nın web sitesinde yer alan taslağa göre, halka açık ortaklıklarda gönüllü veya zorunlu pay alım teklifinde bulunulmasına ilişkin esasları düzenleyen tebliğ ile mevcut pay alım teklifine ilişkin düzenlemelere ek olarak, zorunlu pay alım teklifine ilişkin süreler yeniden belirlendi.
Taslakla, pay alım teklifinin durdurulması ve yasaklanmasına ilişkin esaslarla, pay alım teklifinde değişiklik yapılması ve rekabetçi teklife ilişkin esaslar da belirlendi.
Pay alım teklifi zorunluluğunun yerine getirilmemesi halinde uygulanacak tedbir ve idari yaptırım süreçlerinin düzenlendiği taslakta ayrıca, payları bir teklifin konusunu oluşturan halka açık ortaklığın yönetim kurulunun pay alım teklifinin karşılıksız kalması sonucunu doğurabilecek işlemler de düzenlendi. İlgili taraflar, söz konusu tebliğ taslağına ilişkin önerilerini 23 Ağustos'a kadarbildirebilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • financial experte katılıyorum22 Temmuz 2013 15:20

    financial experte katılıyorum. spk çok yetersiz kalıyor. halka kapalı firmalardaki büyüme ve nakit çekimler, yandaş kişilerle yapılan işlemler çok acil araştırılmalı.

  • Financial expert22 Temmuz 2013 14:12

    Şirket karlarını ticari ilişkilerle patronların borsada olmayan şirketlerine aktarması, bağlı ortaklıklar iştirakler şirket varlıklarının gercek değerleriyle ilgili örtmeler ve kar zararı onların altına saklayarak bilanço karartmalar falan gibi konularada el atmalı.

  • KILIÇ22 Temmuz 2013 14:05

    KİME HİZMET EDİYORLAR ANLAMIYORUM BORSA VURGUNCU KURUMU OLMUŞ