E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPentagon’dan flaş Türkiye açıklaması: Kabul edilemez---

Pentagon’dan flaş Türkiye açıklaması: Kabul edilemez

Pentagon’dan flaş Türkiye açıklaması: Kabul edilemez
06 Ağustos 2019 - 11:29 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon düzenleme ihtimali hakkında açıklama yaptı. Esper, "Bu kabul edilemez" dedi.

ABD’den Ankara’ya gelen heyet Suriye konusunda görüşmelere devam ederken Japonya’dan kritik bir açıklama geldi… ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Japonya seyahatinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Esper, geçen hafta gündeme gelen Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine askeri müdahale ihtimali hakkında konuştu. Esper, “Suriye’nin kuzeyine yapılacak tek taraflı herhangi bir operasyon kabul edilemez. Ankara ile anlaşmaya varmayı umuyoruz” ifadesini kullandı.

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı bir heyet Türk makamlarla görüşmeye devam ederken Esper’in açıklamalarını uluslararası ajanslar “son dakika” haberi olarak duyurdu.

Açıklamasında Omurgasını terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni de savunan Esper, “Burada yapacağımız bu durumu engellemek. ABD, Türkiye ve Suriye Demokratik Güçleri’nin Suriye’nin kuzeyiyle ilgili karşılıklı çıkarlarına zarar vermeyi engelleyeceğiz” dedi. Reuters’ın haberinde Esper’in Türkiye’nin böyle bir operasyon gerçekleştirmesinin “Suriye Demokratik Güçleri’nin IŞİD’e karşı olan mücadelesini” olumsuz etkileyeceğini dile getirdiği de aktarıldı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusuna bir operasyon gerçekleştireceğinin sinyalini vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat06 Ağustos 2019 20:10

    Bak koçum süper gücüne güveniyor olabilirsin ama;   son 7 ayda neler olacak  hep birlikte göreceğiz inşaAllah.  Bir Amerikalı, İngiliz ya da İsrail li öldüğünde yeri göğü birbirine katan alçaklar konu yüz binlerce  Müslüman olduğunda  kılını kıpırdatmayarak adeta alay etmektesiniz. Ancaaak  15 temmuz darbesinin  sorumlu köpekleri şimdi nasıl içerideyse Irak, Suriye katliamlarının sorumluları Amerikan ve İngiliz derinlerinin köstebekleri  kimsenin tahmin edemeyeceği bir şekilde teşhir ve tesbit edilecek ve de cezaları kesilecektir.  Elbette bu olaylar sancılı ve ağrılı olacaktır.  Ancak Dünyanın huzura kavuşması  Allah ın Türklere verdiği bir misyondur.  İçerideki beslemelere özellikle dikkat edelim ki bunlar daima alaylı züppe tavırlar içinde milli birlik ve bütünlüğümüze daima zarar vermek niyetinde olurlar.

  • HALİL TÜRK06 Ağustos 2019 14:45

    ABD bize her hanği bir saldırısı 3.dünya savaşı demektir ki abd büyük zaiyatlar vereceğimi tahmin ediyorum.eski Türkiye yoktur.

  • Cemil06 Ağustos 2019 14:37

    Amerikalı larin bir tabiri vardır. Açık denizde rüzgarı gördugunde hemen faydalanacak sin. Yelkenleri acacan. Eğer rüzgar yok ise o rüzgârı sen yaratacan bir şekilde. Ya kürek cekecen ya da su akıntısı yönünde gideceksin bunları yapamaz isen yerinde sayarsin ve kaybedersin. Amerikalı lar Suriye de planları var ve açıklamıyor. Oradan çıkmamak için terör bahanesi çıkarıyor kendince, olmadı farklı terör grupları ile çalışıyoruz diyor aklınca, kötü teröristleri yok etmek için terör gruplarına yardım ediyoruz diyor. Yani polyannacilik gibi bir şeyler diyor. Ama Türkiye herşeyin farkında ve yakından izliyor. Gerçekleri biliyor. Artık daha mantıklı davransa daha iyi olabilir. Sürekli dolaylı gerçek olmayan şeyler artık tutmuyor

  • CEMAL BABASIİMAM06 Ağustos 2019 14:18

    ABD işin zor seni şapa otuturduyacağız.sen bizleri henüz tanımadın galiba.o eski Türkiye ve pısırık milletvekilleri ve cumhurbaşkanı yoktur.

  • pardus06 Ağustos 2019 13:50

    türkiye zaten kendi başına operasyon yapmayacak ki. rusyadan icazet alıp da yapacak. bir de irandan

  • Mehmet06 Ağustos 2019 13:45

    sen meksikalı sığınmacı sorununu çözdün ve hemen buraya geldin öyle mi ?

  • Coniler 06 Ağustos 2019 12:29

    Ya Türkiyedeki  5 milyon Suriyeliyi kendi ülkenize hemen kabul edin ya da herkes kendi işine baksın Suriyeden sırtımıza hançeri dayayıp tonton amcayı her hafta Ankaraya balon ve şekerle oyalamak için göndermeyi de bırakın artık tadı kaçtı 

  • HALİL TÜRK06 Ağustos 2019 12:23

    işid miş onuda siz kurdunuz ki haklı olmak için.bir oraya girince görürsünüz.

  • ALAATTİN CAMGÖZ06 Ağustos 2019 12:22

    sen 10 000 km uzaktan gel terör devleti kur sonra kabul edilemez de.nasıl engelleyeceksin.bu abd nin Türkiye ile sonu demektir.

  • Gelecekte birgün gelecek06 Ağustos 2019 12:19

    Günü kurtaran değil, geleceği kurtaran bir karar almalarını umarım (Türk yetkililerden)

  • Vatandaş06 Ağustos 2019 12:13

    Papaz 2 loading sanırım

  • Ali çetin06 Ağustos 2019 12:02

    Hadi lan ordan kabul edilemez miş sen kimsin konuşuyorsun biz operasyonu yapalım görün kabul edilir mi edilmez mi

  • Yorum06 Ağustos 2019 11:49

    Neyi kabuledemiyorsun 5000 km öteden gelecen sınırımda asgeri birlik oluşturacak bizde müsade edecez öylemi en başta hata yaptık biz ilk biz girmeliydik tüm gücümüzle pyd pkk deaş meaş genişini silip süpürmeliydik kara gücümüzle yapmadık yapmadılar yapsaydık bu gün en rahat bız olurduk neyse onların hepisini yine biz bitire biliriz

  • fatih istanbul06 Ağustos 2019 11:45

    SENDE  KİM OLUYORSUN  GİT KENDİ  ÜLKENE  KENDİ SINIRINA  GİTMEZSEN  ZORLA  GÖNDERİRİZ  TEPEMİZİ  ATTIRMA  ÜLKEM  SURİYEYE  SINIR  ÜLKEMDE  4  MİLYON  SIĞINMACI  SURİYELİ  VAR  SENİDE  İTLERİNİDE  TEMİZLEYECEĞİZ  SINIRIMIZDAN  SURİYEDEN  IRAKTAN  GİT  SUDİ  ARABİSTANA