E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarPeter Schiff: Bitcoin ETF’lerinde kitlesel tasfiye başladı---

Peter Schiff: Bitcoin ETF’lerinde kitlesel tasfiye başladı

Peter Schiff: Bitcoin ETF’lerinde kitlesel tasfiye başladı
05 Ağustos 2024 - 13:41 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında düşüş derinleşiyor, yatırımcıların ise tedirginliği artıyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomist Peter Schiff, bu yıl dalgalı bir seyir izleyen kripto para piyasalarının bu hafta oldukça acı verici bir düşüşle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. Bugün yaşanan düşüş de Schiff’i doğruluyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, kripto para piyasaları sert bir düşüş yaşıyor. Piyasanın en hacimli parası Bitcoin, 29 Temmuz’da gördüğü 70 bin dolar seviyesinden bu yana düşüş eğilimini sürdürüyor. 48.800 dolar seviyesine kadar gerileyen Bitcoin şu an 51.000 doların altında işlem görüyor.

Psikolojik bariyerin altına düştü

Benzinga’dan Shanthi Rexaline’ın haberine göre, Peter Schiff, bu hafta içinde kripto para piyasalarında daha büyük satışlar olabileceği konusunda yatırımcıları uyarıyor. Schiff, X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bitcoin, Pazar günü 58.000 dolarlık psikolojik bariyerin altına düştü” diye yazıyor.

Schiff, Bitcoin'in Pazartesi günü borsa açıldığında Temmuz ayındaki en düşük seviyesi olan 53.717,38 doların altına düşmesi durumunda, Bitcoin borsa yatırım fonlarının yüzde 15'ten fazla oranda satış yapacağını ifade ediyor ve bunun Ocak zirvelerinden yüzde 30'luk bir düşüşe işaret edeceğini ekliyor.

Kriptoda 'Kara Pazartesi'

Schiff, “Bu büyüklükte bir kayıp sonunda kitlesel ETF tasfiyelerini tetikleyebilir. Eğer bu gerçekleşirse, ‘Kripto Kara Pazartesi'sine hazır olun” diyerek yatırımcıları uyarıyor.

SEC onayının ardından, spot Bitcoin ETF'leri Ocak ayında işlem görmeye başladı ve bu, kripto benimsenmesini iyileştirebilecek önemli bir katalizör olarak görüldü.

Schiff, Bitcoin ETF alıcılarının ‘uzun vadeli hodl’cılar olmadığını ve bu büyüklükte kayıpları hiç yaşamadıklarını hatırlatıyor ve şöyle yazıyor: “Hodl, kripto argo terimi olup, sonsuza kadar satın alıp tutmak anlamına gelir. Bu, özellikle Bitcoin'in güvenli bir varlık ve değer deposu olduğu inancında olanlar için çok büyük bir uyanış olacak.”

Bitcoin seçim belirsizliği ile kritik eşikteBitcoin seçim belirsizliği ile kritik eşikte

 

Başkan adayları Bitcoin’e neden bu kadar güveniyor?Başkan adayları Bitcoin’e neden bu kadar güveniyor?

 

Kripto paralar çakıldıKripto paralar çakıldı

 

Bitcoin bu haftayı nerede kapatacak? 73 bin dolar üzeri mi 60 bin dolar altı mı?Bitcoin bu haftayı nerede kapatacak? 73 bin dolar üzeri mi 60 bin dolar altı mı?

 

Trump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecekTrump'tan 'Bitcoin' tavsiyesi: Satmayın hızla yükselecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)