E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetro'da madencilik başlıyor ---

Petro'da madencilik başlıyor

Petro'da madencilik başlıyor
04 Ocak 2018 - 09:18 borsagundem.com

Venezuela, ülkenin ulusal kripto para birimi Petro için madenciler arıyor. Hükümet başvurular için bir platform oluşturdu.

BORSAGUNDEM.COM

Venezuela, ülkenin ulusal kirpto para birimi Petro için madenciler arıyor. Hükümet başvurular için bir platform oluşturdu ve Petrol madenciliği için kayıt olanların yeni para birimine ulaşım sağlamalarına imkan tanıdı. Venezuela devlet başkanı Nicolas Maduro'nun açıklamasına göre şimdiden 860,811 genç insan Petrol madencilik çiftlikleri kurulumu için başvuruda bulundu.

Venezuela, ulusal kimlik belgesi taşıyan herkese açık olmak üzere Kripto para madenciliği yetkilendirme merkezini faaliyete açtı. Petro için, Kripto para birimlerinin ve ilgili faaliyetlerin denetlenmesi kurulu tarafından açılan bu portalda kayıtlar 21 Ocak tarihine kadar devam edecek.

El Impulso gazetesinin haberine göre, İletişim ve Enformasyon Bakanı Jorge Rodrigues, platforma kayıt yaptıranların ayrıca hükümet tarafından kabul edilen diğer dijital para birimlerine de erişim imkanları olacagını söyledi.

Venezuela’nın devlet başkanı Nicolas Maduro, Petro'nun piyasaya sürüleceğini ilk kez Aralık ayının başlarında açıklamıştı. Daha sonra kripto paralar için bir denetleme kurulu oluşturuldu. Petro 5 milyar varil petrol rezervi ile desteklendi ve para biriminde işlem yapmanın detayları açıkladı.
Petrol Bakanlığı tarafında yapılan açıklamaya göre, Petro'nun değerinin hesaplanması bir varil petrolün fiyatı üzerinden yapılacak.
Maduro, platforma kayıt yaptıran vatandaşları için "Onlara kripto para özel timi diyeceğiz. Onlar ülkenin her yerinde kripto madenciliği için çiftlikler kuracaklar" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)