E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 1 haftanın zirvesine yakın---

Petrol 1 haftanın zirvesine yakın

Petrol 1 haftanın zirvesine yakın
13 Şubat 2013 - 21:15 borsagundem.com

API raporunun stoklarda düşüşe işaret etmesinin ardından petrol bir haftanın zirvesine yakın bir noktadan işlem görüyor

West Texas Intermediate (WTI) petrolü, American Petroleum Institute tarafından ABD ham petrol stoklarının bu yıl ilk defa düştüğünü gösteren verilerin açıklanmasıyla son bir haftanın en yüksek seviyesine yükseldi.
Petrol vadelileri New York'ta yüzde 0.5'e varan artışlar sergilerken, dünün yüzde 0.5'lik artışını da genişletmiş oldu. Ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 2.3 milyon gerileyerek 6 haftanın ilk düşüşünü kaydetmiş oldu. Bloomberg anketine göre ise Enerji Bakanlığı'ndan bugün açıklanacak veriler stokların yükseldiğini gösterebilir. Uluslararası Enerji Kuruluşu (IEA) bu yıl için küresel petrol talep beklentilerini sınırlı ekonomik genişlemeden dolayı düşürdü.
Commerzbank AG analisti Carsten Fritsch, "Düşen stok seviyeleri fiyatları destekliyor. Eğer ABD Enerji Bakanlığı benzer bir düşüş açıklarsa petrolün fiyatı daha da yükselecektir" ifadelerini kullandı. Mart vadeli ham petrolün varil fiyatı New York Mercantile Exchange'de Londra saatiyle 13:27'de 27 cent arttı ve 97.78 dolar oldu. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 22 üzerinde gerçekleşti.
Mart vadeli Brent petrolün varili ise Londra merkezli ICE Futures Europe'da 5 cent artarak varil başına 118.71 dolar olurken, daha aktif işlem gören Nisan vadeli kontratlar 15 cent yükseldi ve 117.90 Dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün WTI ile arasındaki fark dün 21.15 dolarken, bugün 20.92 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)