E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 10 haftanın zirvesinde---

Petrol 10 haftanın zirvesinde

Petrol 10 haftanın zirvesinde
02 Ocak 2013 - 12:26 borsagundem.com

Mali Uçurum'dan kurtuluş petrole yaradı

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de Temsilciler Meclisi'nin Senato'nun planını onaylamasının ardından diğer emtia ile birlikte hareket eden petrol 10 haftadan fazlasının yükseğinden alıcı buluyor.
Petrol vadelileri, mali uçurum diye adlandırılan programdan kaçınmak için çıkarılan tüzüğün ardından yüzde 1.1 kadar değer kazandı. Dünyanın ikinci büyük petrol tüketicisi Çin'in resmi imalat endeksi ise üst üste üçüncü ay toparlanmaya işaret etti.
NYMEX elektronik işlemlerdeki Şubat teslimli petrolün varili 1.03 dolar kadar artışla 19 Ekim tarihinden beri en yüksek seviye olan 92.85 dolara çıktı. Londra'da yerel saatle 8.58'de ise 92.75 dolardan alıcı buldu. Batı Teksas vadelileri geçtiğimiz yıl yüzde 7.1 düşüş yaşarken 2008'den beri de ilk kaybını vermiş oldu. Yeni Yıl tatili nedeniyle dün işlem yapılmadı.
Londra'daki ICE Vadeli İşlmeler Avrupa Borsası'ndaki Şubat vadeli brent petrolün varili yüzde 0.7 ya da 79 sent artışla 111.90 dolara yükseldi. Kuzey Denizi petrolü ise 2012 yılında yüzde 3.5 artış ile üst üste dördüncü yıl kazancını yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)