E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 10 yılın en kötü aylık performansına yöneldi---

Petrol 10 yılın en kötü aylık performansına yöneldi

Petrol 10 yılın en kötü aylık performansına yöneldi
30 Kasım 2018 - 09:56 borsagundem.com

Petrol fiyatları, arz endişelerinin artması ile birlikte son 10 yılın en kötü aylık performansını gerçekleştirmeye yöneldi

Petrol fiyatları, ABD'nin İran'a yaptırım uygulamasına karşın bazı ülkelere bu ülkeden petrol ithalatı için ayrıcalık tanıması ile artması beklenen küresel arz bolluğuna ilişkin endişelerin güçlenmesi sonucu son 10 yılın en kötü aylık performansını gerçekleştirmeye yöneldi.

Vadeli petrol kontratları New York'ta Kasım ayında yüzde 21 civarında düştü ve düşüşünü ikinci aya taşımaya hazırlanıyor. Rusya üretimi kısma konusunda Suudi Arabistan'a katılma konusunda istekliliğini gösterirken, gelecek hafta Viyana'da gerçekleştirilecek OPEC toplantısının sonucu, grubun ABD Başkanı Donald Trump'ın petrol fiyatlarının düşürülmesi konusundaki baskısı ile karşı karşıya olmasından dolayı halen belirsiz.

Ocak vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, Seul saati ile 15:03'te varil başına 51.46 dolar seviyelerinde seyrediyordu. Kontrat Perşembe günü yüzde 2.3 yükselerek 51.45 dolardan kapandı. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın hafif üzerindeydi.

Vadesi Cuma günü dolacak Ocak vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, yüzde 0.3 yükselerek varil başına 59.67 dolara ulaştı. Kontrat bu ay yüzde 20 düştü. Küresel gösterge Brent petrolü, ABD göstergesi WTI'a kıyasla 8.11 dolar primli işlem gördü. Daha aktif işlem gören Şubat kontratı yüzde 0.3 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)