E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 100 dolara yaklaştı---

Petrol 100 dolara yaklaştı

Petrol 100 dolara yaklaştı
10 Şubat 2014 - 09:00 borsagundem.com

WTI petrol, ABD istihdamının petrol talebi artışı sinyallerini vermesiyle 100 dolara yakın işlem görüyor

Batı Teksas ham petrolü (WTI), dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de işsizliğin ülkedeki petrol talebi görünümünü desteklemesiyle varil başına 100 dolara yakın işlem gördü. 

Vadeliler, 7 Şubat'ta 2 ayın en sert yükselişiyle yüzde 2.1 güçlenmesinden sonra yatay seyretti. Çalışma Bakanlığı verilerine göre, işsizlik oranı Ekim 2008'den beri en zayıf seviyesine indi ve istihdam Ocak ayında 113,000 tırmandı. Bu seviye Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanının altında seyretti. Ulusal Petrol Şirketi'ne göre (NOC) Libya'nın ham petrol üretimi, boru hatlarının kapatıldığı protestoların sona ermesinden sonra yükselişe geçti. 

"Düşen işsizlik oranı genel olarak istihdam piyasasının iyileşme patikasında ilerlediği sinyallerini verdi," diyen Sidney merkezli CMC Markets'in şef analisti Ric Spooner, "Zayıf istihdam verileri büyük ihtimalle soğuk hava şartlarına bağlanacak," diye görüş bildirdi.

Mart vadeli WTI kontratı Nymex'te 14 sent düşüşle Singapur saatiyle 14:15'te varil başına 99.74 dolardan işlem gördü. Kontrat 7 Şubat'ta 2.04 dolar artışla 27 Aralık'tan bu yana en yüksek kapanış olan 99.88 dolara çıktı. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının iki katının üstünde seyretti. Fiyatlar bu sene yüzde 1.3 tırmandı. 

Mart vadeli Brent petrolü Londra merkezli ICE Futures Europe'da 41 sent gerilemeyle varil başına 109.16 dolara indi. 7 Şubat'ta 9.69 dolar olan Brent ile WTI arasındaki fark, bugün 9.42 dolar olarak kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)