E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol, 100 doların altında---

Petrol, 100 doların altında

Petrol, 100 doların altında
24 Ocak 2012 - 09:18 borsagundem.com

ABD petrol arzındaki artışın İran üstünden yükselen tansiyona baskın gelmesi ile petrol 100 doların altında seyrediyor

ABD ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta artış kaydetmesinin İran petrolüne ambargo uygulanmasına baskın gelmesi ile petrol 100 doların altında dalgalanıyor.
Petrol vadelileri dünkü yüzde 1.3'lük artışın ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. AB, İran'dan petrokimya ürünleri ithalatını da yasaklarken, bu ülkeye enerji sektöründe kullanılmak üzere ekipman ve teknoloji transferini durdurdu. İran'dan ham petrol ve petrol ürünleri ithalatı için yeni sözleşmeler yasaklanırken, yürürlükteki sözleşmeler uyarınca 1 Temmuz'a kadar ithalata izin verilecek. Bloomberg'in araştırmasına göre yarın açıklanacak olan Enerji Bakanlığı verilerine göre ABD ham petrol stoğu geçtiğimiz hafta 1.5 milyon varil yükselmiş olabilir.
"Piyasa İran ile ilgili sırada ne olacağına dair nefesini tuttu bekliyor." diyen Sidney'deki Fat Prophets analisti David Lennox "Avrupa tarafından gelen bu yaptırım ile petrol fiyatlarının 115 dolar civarına fırlamış olması gerekirdi ama böyle bir şey olmadı." yorumunda bulundu.
NYMEX elektronik işlemlerdeki mart teslimli ham petrolün varili Sidney'de yerel saatle 15.59'da 19 sent artışla 99.77 dolardan işlem gördü. Kontrat daha önce ise yüzde 0.4 artışla 99.98 dolara yükselmişti. Petrolün kontratı dün ise 1.25 dolar artışla 19 ocak tarihinden beri en yüksek seviye olan 99.58 Dolar olmuştu.
Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Borsası'ndaki mart teslimli brent petrolün varili 24 sent artışla 110.82 dolara ulaşırken Avrupalı kontrat ile Batı Teksas kontratının arasındaki fark ise 11.06 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)