E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'Petrol 130 doları görebilir'---

'Petrol 130 doları görebilir'

'Petrol 130 doları görebilir'
01 Mart 2011 - 12:35 borsagundem.com

Pickens, Orta Doğu'daki istikrarsizlığın etkisi ile yükselmeye devam eden petrol fiyatlarını, 130 Dolar/varil seviyesinin ulaşabileceğini söyledi

Enerji alanındaki yatırımları ile bilinen T. Boone Pickens, Orta Doğu'daki istikrarsizlığın etkisi ile yükselmeye devam eden petrol fiyatlarını, 130 Dolar/varil seviyesinin ulaşabileceğini söyledi. Fox Business'a konuşan Pickens, "Kesinlikle 130 Dolar/varil seviyesine ulaşılabilir. Bu yıl ortalama petrol fiyati 130 Dolar/varil olmaz, ancak yaşanacak yukseliş global ekonomiye zarar verir. ABD kendi kaynaklarını kullanmaya doğru gitmeli" dedi. Pickens, petrol fiyatının bir başka resesyona yol açıp açmayacağına ilişkin bir soruya ise, "Geçin yıl ortalama petrol fiyatı 80 Dolar/varil seviyesindeydi. Eğer bu yıl petrol icin ortalama 130 dolar/varil odersek, 2008 yılındaki resesyondan bu yana Milli Gelir'de sağladığımız tüm kazanımları yok etmiş oluruz" yanıtını verdi. Pickens ayrıca, Çin'in petrol konusunda en iyi konumda olduğunu da savunarak, "Çin, sorunlu ülkelere kredi verdi ve onlar bu krediyi petrol ile ödeyecek, muhtemelen 50 veya 60 dolar/varil gibi bir fiyat ile. Büyük avantajları var" diye konuştu.
Foreks Haber Merkezi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)