E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPetrol 14 ayın en yükseğinde---

Petrol 14 ayın en yükseğinde

Petrol 14 ayın en yükseğinde
10 Temmuz 2013 - 17:08 borsagundem.com

Petrol fiyatları düşük stoklardan destek bularak yükselişini ikinci güne taşıdı ve 14 ayın en yükseğine ulaştı

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), gerileyen ABD stokları ve Brent petrolü ile arasındaki farkın 2010'dan bu yana ilk defa 3 doların aşağısına düşmesi sonrasında, 14 ayın en yüksek seviyesine tırmandı.
BlombergHT'nin haberine göre petrol vadelileri 3 Mayıs 2012'den bu yana ilk defa varil başına 105 doların üzerine çıktı. American Petroleum Institute'den bir yetkili, ham petrol stoklarının geçtiğimiz hafta 9 milyon düştüğünü açıkladı. Bugün açıklanacak resmi petrol stok verileri öncesinde Bloomberg tarafından gerçekleştirilen ankete göre stokların geçtiğimiz hafta 3.2 milyon varil düştüğü görülebilir. OPEC, 2014 için talep tahminini düşürdü.
Sidney'de bulunan Barratt's Bulletin CEO'su Jonathan Barratt, "Yılın bu vakti petrol stoklarının düşmesini beklersiniz. Eğer insanlar yollara çıkmak ve para harcamak konusunda kendilerine güveniyorlarsa bu ekonomiye de güven duyduklarının göstergesidir" yorumunu yaptı.
Ağustos vadeli WTI petrolün varil fiyatı 1.80 dolara varan artışlarla 105.33 doları görürken, Londra saatiyle 13:17'de 105.08 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 87 üzerinde gerçekleşti.
WTI petrolü, Avrupa gösterge petrolü Brent ile fiyat farkını Aralık 2010'dan bu yana ilk defa 3 doların aşağısında düşürdü. Fark bu yılın başlarında oldukça açılmış ve 8 Şubat'ta 23.44 dolara kadar ulaşmıştı. Bugün ise WTI ile Brent petrolü arasındaki fark 2.96 dolar olarak görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)